Ministrul Educatiei a explicat cand ar putea sa revina elevii in scoli cu prezenta fizica

Photo by Alexandr Podvalny from Pexels

Potrivit ministrului Educatiei, Sorin Cimpeanu, elevii ar putea sa revina in scoli cu prezenta fizica la sfarsitul lunii mai, inceputul lunii iunie. Sorin Cimpeanu a explicat in cadrul unei emisiuni la Digi24 ca pentru acest lucru trebuie indeplinite urmatoarele patru conditii, si anume, respectarea regulilor de protectie, vaccinarea personalului din invatamant, testarea cu teste noninvazive, dar si inregistrarea unui trend descendent in ceea ce priveste infectarile cu COVID-19.

Regulile de protectie respectate, vaccinare, testare si trend descendent va da ocazia Ministerului Educatiei sa vina cu argumente pentru deschiderea tuturor scolilor, nu dupa scenariile verde, galben, rosu, cu prezenta fizica. Am avea sansa ca aceste zile in plus de vacanta in aprilie sa se transforme in zile de prezenta fizica la sfarsit de mai, inceput de iunie. Ceea ce este un mare castig. Este un imens castig”, a explicat ministrul Educatiei.

Intrebat ce crede despre cum s-au facut orele online, Sorin Cimpeanu a spus: “Nu putem spune ca predarea online este in regula. Putem spune ca am inteles din aceasta pandemie ca trebuie sa facem eforturi pentru a sustine digitalizarea educatiei. Dar suntem departe de ce trebuie sa fie.”

Potrivit acestuia, acest an scolar va fi incheiat “mai bine decat pe cel de anul trecut”.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here