Ministerul Familiei pregătește o aplicație despre consumul și riscurile drogurilor pentru tinerii care vor să se vindece de această adicție

Foto: blog.rentacenter.com

Ministerul Familiei pregătește o aplicație despre consumul și riscurile drogurilor pentru tinerii care vor să se vindece de această adicție, potrivit unui anunț făcut de Gabriela Firea.

Ministrul Familiei, Gabriela Firea a spus că a avut o întâlnire cu directorul Agenției Naționale Antidrog din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, comisarul Ramona Dabija, doamna Mona Necula, șef serviciu reducerea cererii de droguri din cadrul ANA, Gigel Lazăr, președintele Federației Neguvernamentale Antidrog și CIADO România, Bogdan Furtună, vicepreședintele Federației Neguvernamentale Antidrog și CIADO România.

”Nu ne putem preface că această situație nu există! Drogul înseamnă vieți distruse! Drogul înseamnă moarte! Consumul de droguri în rândul tinerilor este una dintre cele mai sumbre realități ale societății românești. 1 din 10 adolescenți a încercat măcar o dată substanțe interzise. Cifrele oficiale sunt înspăimântătoare: aproape 1,2 milioane de consumatori ocazionali. Colaborăm cu toate instituțiile implicate în prevenirea și combaterea consumului de droguri. Aplicația mobilă pe care o avem în lucru va explica tinerilor pericolele la care se expun în urma consumului de substanțe interzise.  Pericolul la care sunt supuși in fiecare zi elevii, liceenii sau studenții este imposibil de ignorat. Toate eforturile făcute până acum pentru prevenție în această situație limită sunt extrem de lăudabile, dar ele trebuie susține prin mijloacele moderne de comunicare folosite preponderent de tineri.” susține Gabriela Firea în postare, explicând faptul că telefonul mobil este nelipsit din mâna unui tânăr și acolo trebuie să se ajungă cu date pe înțelesul lor.

”Doar când vor cunoaște cu adevărat ce înseamnă consumul de droguri și unde poate ajunge un om care îi cade pradă, vor putea singuri să-i excludă din grupurile lor pe cei care le oferă astfel de substanțe. Prevenirea și combaterea consumului de droguri este, însă, un efort comun. Doar împreună, părinți, instituții și societate civilă vom reuși să controlăm acest flagel.” a mai adăugat ministrul Familiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here