Ministerul Educatiei vrea sa schimbe din nou legislatia in domeniu

Foto: Shutterstock

Consiliul Consultativ al Ministerului Educatiei a avut prima sedinta, demersul fiind acela de revizuire a prevederilor din domeniul invatamantului, pentru lege a educatiei nationale “coerenta si flexibila”. Ministerul Educatiei vrea sa schimbe din nou legislatia in domeniu si are un for de 25 de membri.

In sedinta, ministrul Educatiei a delegat specialisti internationali, nationali si reprezentantii partenerilor de dialog social sa propuna o remodelare a sistemului prin alinierea la tendintele globale in domeniul invatamantului, educatiei si dezvoltarii, astfel incat sa existe o lege a educatiei nationale “coerenta si flexibila”.

“Vor fi analizate aspectele critice din structura organizationala a sistemului educational si vor fi luate in considerare modelele de bune practici din alte tari, precum si modalitatile de asigurare a transferabilitatii, astfel incat sa avem o lege a educatiei nationale coerenta, flexibila si care sa permita cresterea calitatii in invatamant”, potrivit unui comunicat de presa al ministerului Educatiei, remis MEDIAFAX.

De asemenea, vor fi analizate aspectele critice din structura organizationala a sistemului educational.

La sfarsitul lunii iunie, Ministrul Educatiei Nationale, Valentin Popa, a stabilit componenta Consiliului Consultativ al MEN, care are rolul principal de a contribui prin expertiza membrilor sai la elaborarea unui nou cadru legislativ pentru sistemul romanesc de educatie si formare profesionala. Acesta are in componenta 25 de membri.

Vezi si Legea manualului scolar, declarata neconstitutionala

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here