Ministerul Educatiei: In trei luni au fost construite 13 gradinite

Constructia a 13 gradinite a fost finalizata, in perioada 1 iulie – 20 septembrie 2017, in cadrul proiectului Reforma Educatiei Timpurii in Romania (P.R.E.T.), derulat de Ministerul Educatiei Nationale, anunta MEN.

Receptia lucrarilor a vizat gradinite construite in judetele Arad (Gradinita cu program normal nr. 1 Ineu și Gradinita cu program prelungit Santana), Bacau (Gradinita cu program normal Palanca și Gradinita cu program normal Urechesti), Buzau (Gradinita cu program normal nr. 1 Parscovul de Sus), Gorj (Gradinita cu program normal Bustuchin), Maramures (Gradinita cu program prelungit Farcasa), Mehedinti (Gradinita cu program normal nr. 24 Drobeta Turnu Severin), Olt (Gradinita cu program normal Crampoia), Satu Mare (Gradinita cu program normal Negresti Oaș), Valcea (Gradinita cu program normal Calimanesti și Gradinita cu program normal Babeni) și Vrancea (Gradinita cu program normal Anghelesti).

De asemenea, in aceeași perioada, a fost finalizata constructia a doua unitati de invatamant: Școala cu clasele I – VIII din Paun (judetul Iași), respectiv Școala cu clasele I – VIII din Șinca Veche (judetul Brașov).

Concomitent s-a realizat și reabilitarea a alte trei unitati de invatamant gimnazial, respectiv Școala cu clasele I – VIII nr. 2 din localitatea Nicolae Calinescu și Școala cu clasele I – VIII nr. 4 din Storești (ambele in judetul Botoșani) și Școala cu clasele I – VIII nr. 3 din localitatea Ciprian Porumbescu (judetul Constanta).

Proiectul privind Reforma Educatiei Timpurii (P.R.E.T.), cofinantat de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei și Guvernul Romaniei, are ca obiective principale construirea a 380 de gradinite noi si dotarea lor cu mobilier, data de finalizare fiind 31 decembrie 2019.

Sursa: MEDIAFAX

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here