Ministerul Educatiei a publicat baremele de corectare pentru simularea la Evaluarea Nationala

Ministerul Educatiei a publicat modelele de subiecte si baremele de corectare pentru simularea la Limba si literatura romana – Evaluarea Nationala. Proba a fost sustinuta de peste 300.000 de elevi de clasa a VII-a si a VIII-a.

Elevii au sustinut simularea la Limba si literatura romana. Baremele se gasesc aici: http://subiecte.edu.ro/2019/simulare/.

Ministerul Educatiei Nationale organizeaza, in perioada 11 – 13 martie 2019, la nivel national, simularea Evaluarii Nationale pentru elevii clasei a VIII-a (EN VIII), la care participa, in premiera, si elevii clasei a VII-a.

Simularea se adreseaza celor aproximativ 350.000 de elevi inscrisi in clasele VII-VIII la inceputul anului scolar 2018-2019, anunta Ministerul Educatiei Nationale.

Citeste si Ministerul Educatiei raspunde Consiliului Elevilor

In anul 2018, la Evaluarea Nationala din 150.603 candidati inscrisi, 55.080 elevi nu au obtinut nota 5 la proba de Matematica, iar 31.440 de elevi au luat note sub 5 la proba de Limba si Literatura Romana, mai arata sursa citata.

Calendarul simularii este:

11 martie – Limba si literatura romana
12 martie – Matematica
13 martie – Limba si literatura materna
22 martie – Comunicarea rezultatelor

Probele incep la ora 9:00, moment in care, in fiecare sala, vor fi distribuite subiectele. Accesul elevilor in sali este permis pana la ora 8:30. Timpul destinat elaborarii unei lucrari scrise este de doua ore, de cand s-a incheiat distribuirea subiectelor fiecarui elev.

Rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecarei unitati de invatamant prin discutii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, sedinte cu parintii, precum si la nivelul consiliului profesoral in vederea adoptarii unor masuri adecvate pentru imbunatatirea performantelor scolare. La solicitarea scrisa a elevului sau a parintelui/tutorelui, notele obtinute la simularile nationale pot fi trecute in catalog.

Vezi si Aproape 76.000 de cereri, inregistrate in prima saptamana de inscrieri in invatamantul primar

Sursa: Mediafax

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here