Ministerul Educatiei a cerut Editurii Didactice si Pedagogice retiparirea manualului de Geografie pentru clasa a VI-a

Ministerul Educatiei a cerut Editurii Didactice si Pedagogice retiparirea in totalitate a manualului de Geografie unde au fost depistate erori, toate costurile fiind suportate de catre editura. MEN a luat decizia retiparirii deoarece o simpla erata nu poate acoperi toate greselile.

„Ministerul Educatiei Nationale a decis sa solicite Editurii Didactice si Pedagogice (EDP) retiparirea in totalitate a manualului de Geografie pentru clasa a VI-a. In acest caz, toate costurile vor fi suportate de EDP, care isi rezerva dreptul de a ii actiona in instanta pe cei vinovati pentru daunele aduse. Precizam ca decizia de retiparire a manualelor de Geografie pentru clasa a VI-a vine dupa o analiza amanuntita, in urma careia s-a constatat ca multiplele erori nu pot fi corectate printr-o simpla erata”, au precizat reprezentantii Ministerului Educatiei, printr-un comunicat de presa.

Vezi si Manualele scolare sunt pline de greseli, motiv pentru care vicepresedinte PNL propune revenirea la vechiul mecanism

Sursa citata a mai subliniat ca noile manuale vor fi trimise in scoli in cel mai scurt timp posibil.

„Varianta digitala corectata a manualului de Geografie de clasa a VI-a va fi postata pe platforma manuale.edu.ro in cursul acestei saptamani, astfel incat sa poata fi folosita de elevi si profesori din prima zi de scoala. Ministerul Educatiei Nationale a intreprins pana acum toate demersurile si a folosit toate parghiile legale necesare pentru a asigura manuale noi pentru inceputul anului scolar 2018-2019. In acest moment, procedura de tiparire a manualelor este in derulare si nu este blocata, asa cum s-a intamplat in nenumarate randuri in anii precedentii, atunci cand achizitia de manuale scolare a fost mult intarziata din cauza contestatiilor”, se mai arata in comunicat.

In urma cu cateva zile, Ministerul Educatiei anunta ca va realiza o erata pentru manualul de Geografie de clasa a VI-a, dupa ce au fost depistate greseli, institutia precizand ca evaluatorii care au avut erori nu vor mai avea dreptul de a participa la selectiile viitoare si ca poate actiona in instanta autorii pentru daunele aduse.

“Ca urmare a erorilor ce au fost depistate in manualul de Geografie pentru clasa a VI-a, Ministerul Educatiei Nationale face urmatoarele precizari: In prima parte a saptamanii viitoare, va aparea varianta digitala corectata a manualului de Geografie de clasa a VI-a, incluzand si atentionari cu privire la varianta din print. Va fi realizata o erata tiparita pentru manualul de Geografie de clasa a VI-a, erata ce va fi trimisa in scoli pana la inceputul anului scolar, astfel incat elevii sa primeasca odata cu manualul si erata in cauza”, se arata intr-un comunicat de presa trimis, vineri, de Ministerul Educatiei.

Sursa: Mediafax

Vezi si Legea manualului scolar, declarata neconstitutionala

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here