O treime din copiii din Marea Britanie sunt expusi la niveluri ridicate de poluare

O treime dintre copiii din Marea Britanie, aproximativ 4,5 milioane, traiesc in zone cu un grad ridicat de poluare, arata un raport realizat de UNICEF si citat de agentia Reuters.

Guvernul Marii Britanii a anuntat luna trecuta o serie de masuri pentru combaterea poluarii, dupa ce Comisia Europeana a amenintat Marea Britanie si alte cinci tari europene ca vor trebui sa se prezinte in fata Curtii Europene de Justitie pentru nerespectarea limitelor de calitate a aerului.

Vezi si Poluarea, bat-o vina!

Raportul UNICEF arata ca planurile tarii nu sunt destul de precise si cere luarea unor masuri specifice si urgente pentru reducerea poluarii aerului in zonele afectate cel mai mult.

„Dupa planurile guvernului de imbunatatire a calitatii aerului, pentru cel putin inca 12 ani aproximativ 71% dintre orasele din Marea Britanie vor avea un nivel mult prea ridicat de poluare”, relateaza raportul.

Un alt raport eliberat de catre Global Action Plan, arata ca cei mici sunt cu 30% mai expusi decat adultii la poluarea provocata de masini pe strazile aglomerate din orase, avand in vedere inaltimea lor.

Ministrul britanic al Mediului, Michael Gove, a declarat ca raportul Global Action Plan este ingrijorator si arata de ce guvernul trebuie sa ia masuri imediate pentru imbunatatirea calitatii aerului.

„Noua noastra Strategie pentru Aer Curat stabileste clar cum Marea Britanie va fi prima mare economie care reduce poluarea aerului in limitele Organizatiei Mondiale a Sanatatii si am investit 3,5 miliarde de lire pentru reducerea emisiilor daunatoare”, a declarat ministrul.

Sursa: Mediafax

Vezi si Poluarea din trafic dauneaza copiilor din pantecele mamelor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here