Miercuri, pe 5 mai, elevii se vor intoarce la scoala, dupa vacanta de Paste

Maine, 5 mai, elevii de la gradinite, clasele primare si cei care nu sustin examene nationale se vor intoarce la scoala, dupa vacanta de Paste. Elevii din anii terminali vor reincepe cursurile in 10 mai.

In localitatile cu o rata mai mare de 1 la mie, dar in care nu este instituita carantina, elevii vor merge la scoala in format fizic, potrivit Ordinului Comun al Ministerului Sanatatii si Ministerului Educatiei. La cursuri, fizic, vor merge si elevvii din invatamantul special, indiferent de clasa.

“Miercuri, 5 mai, vor merge la scoala cu prezenta fizica absolut toti copiii din gradinite, toti elevii din invatamantul primar, inclusiv clasa pregatitoare. Pentru elevii claselor a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a si a XI-a din localitatile in care rata de infectare este sub 1 la mie – si avem la ora actuala aproape 1.800 de localitati in care rata de infectare este sub 1 la mie – vor merge, de asemenea, la scoala de miercuri, 5 mai, cu prezenta fizica. Ceilalti elevi de clasele V, VI, VII, IX, X, XI din localitatile in care rata de infectare, din pacate, este inca peste 1 la mie vor incepe scoala miercuri, 5 mai, in sistem online. Este vorba de putin peste 1.400 de localitati” a spus Sorin Cimpeanu, ministrul Educatiei, la Antena 3.

Potrivit ministrului Educatiei, luni, 10 mai, vor incepe scoala, in format fizic, indiferent de scenariu, toti elevii din anii terminali, respeatandu-se toate regulile si masurile de prevenire a infectiei Covid-19.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here