MEN: 16 unitati de invatamant, receptionate prin proiectele cu finantare externa

In perioada martie – aprilie au fost receptionate 16 unitati de invatamant prin proiectele cu finantare externa derulate de Ministerul Educatiei Nationale, potrivit institutiei.

Vezi si Ministerul Educatiei: In trei luni au fost construite 13 gradinite

„Dintre acestea, pentru trei unitati de invatamant preuniversitar (doua gradinite cu program normal si o scoala gimnaziala) a fost efectuata receptia dupa incheierea lucrarilor de constructie, in timp ce pentru celelalte 13 unitati de invatamant (trei gradinite cu program normal, noua scoli cu clasele I-VIII si un colegiu) s-a realizat receptia finala, procedura ce are loc dupa expirarea perioadei de garantie de un an de la finalizarea obiectivelor de investitii. Judetele in care au fost receptionate cele 16 unitati de invatamant sunt Iasi (4), Botosani (3), Mures (2), Suceava (2), Sibiu, Valcea, Giurgiu, Covasna si Galati. Cele 5 gradinite au 2, 3 sau 4 sali/grupa”, transmite Ministerul Educatiei.

Anul trecut, prin intermediul Proiectului Reforma Educatiei Timpurii in Romania (P.R.E.T.), au fost finalizate constructiile a 40 de gradinite. Acestea se adauga celor 130 de gradinite construite in perioada 2013-2016. Conform acordului de imprumut cu Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE), in valoare de 80,75 milioane Euro, finantarea se acorda pentru construirea de gradinite cu program normal cu 2, 3 si 4 sali/grupa, precizeza institutia.

Vezi si Peste 20.000 de copii din Bucureşti nu vor avea loc în grădiniţe din 2011

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here