Medicii de la Spitalul Judetean de Urgenta Vaslui nu mai fac avorturi la cerere

Medicii din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Vaslui nu mai fac avorturi la cerere in unitatea sanitara. Principalul motiv il constituie neplata acestui serviciu, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Reprezentantii Spitalului Judetean de Urgenta Vaslui au declarat ca medicii din cadrul Sectiei de Obstetrica si Ginecologie au decis sa nu mai faca intreruperi de sarcina la cererea pacientelor.

Vezi si World Vision Romania: 6,2% dintre femeile insarcinate nu au fost consultate medical pana la nastere

“Nu se mai fac intreruperi de sarcina la cerere in spital. A fost o decizie luata de medicii ginecologi, probabil din anumite considerente personale. Este vorba despre intreruperi de sarcina la cerere, nu despre situatii medicale in care se impune acest lucru. Probabil ca, in judet, exista clinici care fac astfel de intreruperi de sarcina, nu cunosc cu exactitate situatia”, a declarat corespondentului MEDIAFAX, Ana Rinder, managerul Spitalului Judetean de Urgenta Vaslui.

Aceasta a adaugat ca nu cunoaste motivele acestei decizii, dar presupune ca este vorba despre unele care tin de moralitate si religie.

Pe de alta parte, medicul-sef al sectiei de Obstretica Ginecologie, dr. Smarandita Istrate, sustine ca nu este vorba doar despre moralitate.

„Intreruperile de sarcina la cerere se fac numai la cabinetele particulare din Vaslui sau din Iasi. Nici inainte multi colegi nu faceau avorturi la cerere. Printre motive se regasesc si moralitatea, dar si faptul ca nu sunt platite. Este o manopera pe care o facem noi si spitalul nu ne-o plateste, astfel ca s-a luat decizia de a nu mai face astfel de intreruperi”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, dr. Smarandita Istrate.

Citeste despre seminarul “Povestea nasterii naturale”, organizat de www.superbebe.ro si Baby Expo, in cadrul Salii Polivalente. 

Sursa: Mediafax

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here