Medic ortoped, arestat dupa ce un copil a murit in urma operatiei, eliberat conditionat

Un medic ortoped, arestat dupa ce un copil a murit in urma operatiei, a fost eliberat conditionat. Paul Iancu, ortopedul care, in urma cu aproape un an, a fost condamnat la 3 ani si 6 luni de inchisoare pentru omor din culpa, dupa ce un copil de noua ani a murit in urma unei operatii la o mana, in 2010, a fost eliberat conditionat. Decizia e definitiva.

Citeste si Urania Cremene:,,Parenting este ceea ce facem din prima zi in care copilul nostru se naste!”

Medicul ortoped Paul Iancu, de la Spitalul din Slatina, a fost condamnat, in 2017, printr-o decizie a Judecatoriei Slatina, la 3 ani si sase luni de inchisoare. Acesta a fost eliberat conditionat, iar acum este pensionar.

„Admite contestatia formulata de petentul – condamnat Iancu Paul, impotriva sentintei penale nr. 176/04.02.2019, pronuntata de Judecatoria Drobeta Turnu Severin in dosarul nr. 652/225/2019. Desfiinteaza partial sentinta atacata si rejudecand: Admite cererea de liberare conditionata privind pe condamnatul Iancu Paul. Dispune liberarea conditionata a contestatorului condamnat, Iancu Paul din executarea pedepsei de 3 ani si 6 luni inchisoare, aplicata prin sentinta penala nr. 681/2017, pronuntata de Judecatoria Slatina. Dispune punerea de indata in libertate a contestatorului condamnat, Iancu Paul de sub puterea mandatului nr. 834/2018, emis de Judecatoria Slatina daca nu este privat de libertate in alta cauza. (…) Definitiva”, este solutia data de magistratii mehedinteni.

In acelasi dosar a fost condamnat la aceeasi pedeapsa si medicul Mircea Tusciuc. Si acesta a cerut eliberarea conditionata din inchisoare, insa cererea sa nu a fost inca solutionata.

Cei doi medici au fost trimisi in judecata in anul 2012 de procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Craiova, fapta de care acestia sunt acuzati avand loc la sfarsitul lunii mai a anului 2010.

Conform rechizitoriului, in 23 mai 2010, in timp ce se afla in exercitarea atributiilor de serviciu, medicul ortoped Paul Iancu nu l-ar fi examinat corespunzator pe minorul Cristian Grigore, in varsta de 9 ani, din Serbanesti, judetul Olt, care se prezentase pentru ingrijiri medicale cu ambulanta, stabilind in mod eronat diagnosticul.

De asemenea, medicul chirurg pediatru Mircea Tusciuc nu a acordat ingrijirile medicale necesare copilului pe perioada internarii si a decis, in mod inoportun, externarea pacientului pe 26 mai.

In aceeasi seara, copilul a fost adus inapoi la Spitalul Judetean de Urgenta Slatina, in stare grava, iar acesta a murit in timpul zilei ce a urmat.

„Pacientul a fost reinternat in aceeasi seara, iar in dimineata urmatoare inculpatul a decis amputarea membrului superior al minorului, insa din cauza complicatiilor intervenite, acesta a decedat la 27 mai 2010. Raportul de expertiza medico-legala intocmit in cauza a concluzionat faptul ca decesul minorului s-a produs urmare a modului necorespunzator de stabilire a diagnosticului de catre cei doi inculpati, acordarea unor ingrijiri medicale neadecvate, nediagnosticarea in timp util a complicatiilor tanato-generatoare, a lipsei de supraveghere atente si corecte a bolnavului la internare si pe perioada internarii”, au aratat reprezentantii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Craiova.

Citeste si Esti mama, dar nu uita de tine!

Sursa: Mediafax

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here