Medic, in lacrimi: Copiii se sinucid din cauza lipsei tratamentelor

Medicul pediatru imunolog Alexis Cochino, de la Institutul pentru Ocrotirea Mamei si Copilului „Alfred Rusescu“ din Bucuresti, spune ca vietile a aproape 100 de copii sunt puse in pericol in acest moment din cauza lipsei imunoglobulinei de pe piata medicamentelor din Romania. Intr-un interviu pentru Europa FM, medicul a izbucnit in lacrimi.

Acesta spune ca unul dintre adolescentii pe care ii are in grija a incercat sa-si ia viata, disperat de lipsa tratamentului.

“Exista, pe imunologie pediatrica, aproximativ 100 de copii a caror viata este pusa in pericol in acest moment. Sunt, unii dintre ei, internati in spital, unii cu boli grave. Daca nu vor ajunge azi, acum medicamentele, risca sa-si piarda viata. Si multi altii sunt in situatii similare, desi inca nu la fel de grave. Sunt adolescenti, dintre copiii mai mari, care auzind toate discutiile si simtind agitatia noastra si a parintilor si disperarea, unul a incercat sa se sinucida si celalalt vrea sa faca acelasi lucru. Imi pare rau (in lacrimi), cam asta e situatia in pediatrie“, a spus, in direct la radio, medicul Cochino.

Articolul integral pe Europa FM

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here