Maternitatea Spitalului Elias, inchisa timp de o saptamana pentru igienizare

Maternitatea Spitalului Universitar de Urgenta Elias este inchisa in cursul acestei saptamani, pentru igienizare, spun reprezentantii unitatii spitalicesti, precizand ca niciun bebelus nu a avut de suferit. Procesul de igienizare a fost programat din octombrie si se face de doua ori pe an.

Citeste si: Mamele au recunoscut: “Maternitatea nu e usoara!”

“Este o actiune pe care o desfasuram de 12 ani, de doua ori pe an – in august si decembrie. Actiunea a fost raportata si stiuta inca din luna octombrie. Asta presupune igienizare, verificarea aparaturii si luarea probelor de la personal pentru a nu pati ce s-a intamplat in alte maternitati”, a declarat purtatorul de cuvant al Spitalului Universitar de Urgenta Elias, Silviu Negoita. Reprezentantul unitatii spitalicesti anunta ca nicio mamica si niciun copilas nu au avut de suferit. Toti pacientii au fost anuntati din timp ca maternitatea va fi inchisa pentru o saptamana. Silviu Negoita mai spune ca luni, in data de 10 decembrie, maternitatea Spitalului Universitar de Urgenta Elias va functiona la capacitate maxima.

Ministerul Sanatatii a anuntat, saptamana trecuta, ca toate maternitatile din tara vor fi controlate, dupa scandalul copiilor nascuti la Maternitatea Giulesti, care au ajuns cu infectii stafilocice la Spitalul “Grigore Alexandrescu”.

Sursa: Mediafax

Citeste si: Recuperarea de dupa nastere: lucruri despre care prea putini vorbesc

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here