Marina Manea (ISMB): Activitatea a 14 unitati de invatamant, suspendata joi si vineri

Directia de Sanatate Publica Bucuresti a transmis Inspectoratului Scolar din Capitala recomandarea ca activitatea a 14 unitati de invatamant (scoli si gradinite) sa fie suspendata din cauza epidemiei de gripa, informeaza reprezentantul Inspectoratului, Marina Manea, care precizeaza ca nu se fac ore joi si vineri.

Vezi si: Epidemie de gripa in Romania. Copiii sa evite colectivitatile!

„Am primit acum 2 ore, din partea Directiei de Sanatate Publica, o lista cu unitatile de invatamant pentru care au facut recomandarea de suspendare a orelor. In baza acestei recomandari, Inspectoratul General a luat cunostinta de unitatile de invatamant mentionate. Prin urmare, si noi propunem suspendarea activitatii, carora le vom da curs imediat”, a declarat Marina Manea, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti.

Potrivit sursei citate, institutiile de invatamant in care nu invata joi si vineri sunt: Complexul Social „Sfantul Andrei”, Gradinita 50, Gradinita 46, Scoala 162, Scoala 66, Scoala 195, Scoala 88, Scoala 70, Gradinita „Scufita Rosie”, Gradinita 207, Gradinita 4, Gradinita 60, Gradinita 229, Gradinita „Albinutele”.

Manea a mai precizat ca, pentru lista unitatilor de mai sus, este suspendata activitatea pentru intreaga unitate de invatamant .

Numarul deceselor cauzate de virsurul gripal, din acest sezon, a ajuns la 57.

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a anuntat ca e declarata epidemie de gripa, deoarece au fost inregistrate trei saptamani epidemice consecutiv si sunt peste 50 de decese din cauza bolii.

Sursa: Mediafax

Citeste si: Ce vaccin antigripal pot face copiii si mamele care alapteaza

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here