Mama cercetata penal dupa ce nu si-a mai trimis copilul la scoala

O mama din Filiasi, judetul Dolj, este cercetata penal dupa ce nu si-a mai trimis copilul de 13 ani la scoala, considerand ca este inutil deoarece ramasese repetent de doua ori. Baiatul este in clasa a cincea, iar dupa ancheta politistilor s-a reintors in banca, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Vezi si Hai la scoala/gradinita!

Reprezentantii Politiei Dolj au declarant corespondentului MEDIAFAX, ca acest caz a fost descoperit in urma activitatilor preventive derulate de politisti la inceputul anului scolar, in unitatile de invatamant.

”Printre alte cazuri s-a constatat si ca un copil de 13 ani, care ramasese repetent de doua ori, nu a mai fost trimis la scoala, deoarece mama lui considera ca nu este necesar probabil din cauza ca a crezut ca nu face fata. Aceasta a fost decizia ei. Colegii au deschis dosar penal si se fac cercetari in cazul dosarului”, potrivit Politiei Dolj.

Elevul este inscris la Scoala generala din Filiasi, fiind primul an in care a lipsit din luna septembrie. Anii trecuti a mai avut absente, insa nu au existat situatii in care sa nu se prezinte deloc.

Dupa ancheta politistilor mama a decis sa-l duca din nou la scoala, insa politistii continua cercetarile pentru infractiunea de impiedicare a accesului la invatamantul general obligatoriu.

Afla detalii despre seminarul “Povestea nasterii naturale”, organizat de www.superbebe.ro si Baby Expo, in cadrul Salii Polivalente. 

Sursa: Mediafax

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here