Majorare cu 5 lei a burselor pentru elevii din invatamantul preuniversitar din Cluj-Napoca

Consiliul Local Cluj-Napoca a aprobat majorarea cu cate 5 lei a burselor acordate elevilor din invatamantul preuniversitar cu rezultate bune la invatatura si a celor sociale, urmand sa beneficieze de ele peste 13.000 de elevi in primul semestru.

Citeste si: Burse de merit olimpic pentru elevii care vor obtine mentiuni la competitiile internationale

Viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Dan Tarcea, a declarat in sedinta Consiliului Local ca se vor finanta burse de performanta, burse de merit, burse de studiu si de ajutor social.

”Avand in vedere ca in bugetul de anul trecut am pierdut 28 de milioane de euro, iar in acest an nu stim pierderile pe care le vom avea, am reusit sa facem o mica modificare in ceea ce priveste cuantumul burselor elevilor din invatamantul preuniversitar. Platim burse tuturor elevilor care au media peste 8,50. Astfel, Consiliul Local Cluj-Napoca a stabilit cuantumul burselor pentru elevii din invatamantul preuniversitar pe semestrul I al anului scolar 2018/ 2019, acestea fiind majorate cu cate 5 lei fata de semestrul II din anul scolar precedent. In total vor fi finantate un numar de 13.195 de burse, cele mai multe – 10.311 – fiind burse de merit. Se vor finanta burse de performanta – 130 de lei, burse de merit – 100 de lei, burse de studiu – 85 de lei si burse de ajutor social de 80 de lei”, a spus Tarcea.

Citeste si: Peste 4.700 de elevi vor primi burse

Potrivit acestuia, bursa reprezinta primii bani pe care ii castiga un elev prin munca proprie, iar rezultatele sunt vizibile la nivelul exemenelor nationale unde judetul Cluj se claseaza pe primele locuri la nivel national, municipiul Cluj-Napoca avand un aport important in acest clasament.

”Dupa ce vom avea bugetul pe anul 2019, vom putea analiza daca se mai majorareaza bursele elevilor clujeni. Eu sustin ca banii alocati copiilor trebuie sa aiba o cota cat mai mare, deoarece sunt si asa suficiente greutati”, a mai spus viceprimarul Tarcea.

In semestrul II al anului scolar 2017/ 2018 au fost acordate un numar de 16.494 de burse pentru elevii din invatamantul preuniversitar.

Sursa: Mediafax

Citeste si: Burse scolare pentru 4 elevi din Timis. Afla cine isi doneaza indemnizatia

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here