Lucian Bode, despre cazul polițistului care a lovit mortal o fată pe trecerea de pietoni: „Regret enorm. Sunt tatăl unei fetițe de vârstă apropiată cu Raisa”

Foto: știrileprotv.ro

„Regret enorm. Dincolo de funcția ministerială, sunt tatăl unei fetițe de vârstă apropiată cu Raisa. Iar sentimentul pe care îl simt este unul cutremurător (…) Vorbim de o faptă ireparabilă, însă pentru familia îndoliată și pentru opinia publică, am obligația să dispun măsuri în limita competențelor legale” a spus Lucian Bode, ministrul de Interne în cadrul unei conferințe de presă.

Referitor la întrebarea dacă era sau nu polițistul în misiune urgentă, atunci când s-a întâmplat accidentul, Lucian Bode a spus că agentul de poliție nu era în misiune urgentă, și chiar ” dacă ar fi fost într-o misiune de urgență avea obligația să fie atent la pietonii care traversează pe trecerea de pietoni”, explicând că polițiștii aflați în misiune sunt obligați să circule cu prudență și sunt scutiți ”doar de partea convențională, nu și de răspunderea penală”.

Dacă ministrul de Interne a spus că agentul de poliție nu era atunci în misiune urgentă, ci ”doar verifica persoane la domiciliu”, atunci Bogdan Berechet, șeful Poliției Capitalei a spus că polițistul deja își desfășusare munca și „se îndrepta spre secția 5”, scrie digi24.ro.

Reamintim că, săptămâna trecută o maşină de poliţie a lovit, două fete care traversau strada pe trecerea de pietoni în sectorul 1 din București. Una dintre fetițe, Raisa, în vârstă de 13 ani, a fost declarată moartă în urma manevrelor de resuscitare. Cealaltă, Maria, în vârstă de 11 ani a fost dusă la spital.

Ctește și: O mașină de poliție a lovit două fete ce traversau strada pe trecerea de pietoni

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here