Liviu Pop: Vom reabilita 2.500 de unitati de invatamant

BUCURESTI  – Ministrul Educatiei Nationale, Liviu Pop, a declarat, luni, ca elevii vor fi in siguranta in scoli dupa ce se vor finaliza lucrarile de reabilitare la aproximativ 2.500 de unitati de invatamant.

„Elevii din Romania vor fi in siguranta dupa ce vom finaliza reabilitarea celor 2.500 de scoli. In prezent nu stim situatia exacta a acestor cladiri, dar in 30 de zile vom avea o experiza exacta a starii de functionalitate a acestor scoli, urmand ca in doi ani sa finalizam refacerea lor”, a declarat Liviu Pop.

In ceea ce priveste o eventuala scadere a bugetelor locale, dupa schimbarea Codului Fiscal, si implicit a scaderii finantarii pentru refacerea acestor scoli, ministrul Educatiei a declarat ca nu se va taia din banii pentru aceste lucrari.

„Guvernul aloca sume consistente pentru refacerea scolilor, indeosebi in zona de infrastructura, ca atare aceste proiecte nu vor fi afectate in niciun fel” a mai precizat Liviu Pop, care a adaugat faptul ca luni dimineata a primit de la Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta un raport cu noile proceduri care trebuie respectate in ceea ce priveste avizele si autorizarea pentru securitatea la incendiu in unitatile de invatamant.

„Este vorba indeosebi de avize pentru aproximativ o mie de gradinite care au doua sau trei clase, unde suprafata de functionare a acestor cladiri trebuie marita de la 150 la 175 de metri patrati. Siguranta copiilor nu este afectata, este vorba doar de anumite schimbari care trebuie sa fie facute in acele cladiri”, a mai declarat ministrul Educatiei, in cadrul unei conferinte unde a fost prezentat raportul privind starea invatamantului din Municipiului Bucuresti pentru anul scolar 2016 – 2017.

Totodata, seful Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti, Florin Lixandru, a declarat ca, in Capitala, din cele 421 de unitati de invatamant de stat, doar 43 au autorizatie de Securitate la incendiu, iar restul sunt in proces de avizare.

„Asta nu inseamna ca cele care nu au autorizatie prezinta riscuri pentru siguranta elevilor si a personalului acelor unitati de invatamant”, a declarat Florin Lixandru.

Sursa: MEDIAFAX

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here