Ligia Deca: Peste 10.000 de cadre didactice au renunțat la grevă, dar peste 60% sunt încă în grevă

Imagine de Alexandra de la Pixabay

”Peste 10.000 de cadre didactice au renunțat la grevă, dar peste 60% sunt încă în grevă”, potrivit declarațiilor făcute de Ligia Deca, ministrul Educației, după o întâlnire cu reprezentanții părinților, elevilor și sindicatelor.

”Putem anunța că de la momentul adoptării ordonanței și până astăzi, avem circa 15.000 de persoane care lucrează în învățământ care au renunțat la grevă, dintre care peste 10.000 sunt cadre didactice. În acest moment avem peste 1.000 de unități de învățământ în care nicio persoană nu face grevă” a declarat ministrul Educației, precizând că numărul angajaților aflați în grevă este diferit de la un județ la altul. ”Avem județe care au în jur de 25% participare din total personal a grevă. Mă refer aici la Prahova și avem și județe în care încă participarea este destul de mare, de exemplu Hunedoara, unde este undeva la 80%. Ceea ce pe noi ne bucură este trendul descendent. Este clar că încet-încet, cadrele didactice revin în clase, personalul revine în școli”.

Ligia Deca susține că această descreștere a angajaților aflați în grevă are legătură cu încrederea pe care o au în măsurile luate de Guvern.

Este o dovadă de încredere a cadrelor didactice în măsurile luate de Guvern și sperăm ca prin discuțiile pe care le vom relua în contextul negocierii contractului colectiv de muncă pe sectorul educației, vom relua aceste discuții cu federațiile sindicale mâine și în contextul altor măsuri pe care Guvernul le va lua, mă refer aici la negocierile pe legea salarizării, vom putea să vedem o reîntoarcere în sala de clasă atât a cadrelor didactice, cât și a elevilor” a spus ministrul Educației.

Reamintim că, săptămâna trecută aproximativ 170.000 de angajați din Educație erau în grevă.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here