Licitatia pentru manualele scolare: 104 proiecte au fost admise, 72 respinse

Centrul National de Evaluare si Examinare a admis la licitatia pentru manualele scolare: 104 proiecte de manuale scolare, fiind respinse 72. Licitatia a fost organizata pentru manualele claselor I-VII, informeaza Ministerul Educatiei.

Citeste si Muzeul National de Istorie Naturala Antipa deschide scoala de vara pentru copii

„Ca urmare a derularii procedurii de licitatie deschisa in vederea asigurarii manualelor scolare, in anul scolar 2019 – 2020, pentru elevii din invatamantul preuniversitar de stat, Centrul National de Evaluare si Examinare, in calitate de autoritate contractanta, a comunicat ofertantilor pe 13 iunie 2019, rezultatele evaluarii calitatii stiintifice a proiectelor depuse. Astfel, au fost admise 104 proiecte de manuale scolare si respinse 72. Din cele 72 de proiecte, 17 au fost respinse ca fiind „neconforme” si 55 au fost respinse, avand mai putin de 95 puncte. Aceste rezultate au fost comunicate ofertantilor, care au dreptul de a contesta rezultatele in termen de 10 zile de la primirea comunicarii”, se arata intr-un comunicat al Ministerului Educatiei.

Potrivit sursei citate, licitatia a fost lansata pentru manualele de clasa a VII-a, dar si pentru manualele scolare necesare elevilor din clasele I-VI pentru care, fie nu au existat oferte in anii trecuti, fie acordurile cadru incheiate in urma achizitiilor anterioare au incetat.

„Ofertantii au depus 176 proiecte de manuale scolare. Au fost inscrise oferte pentru toate disciplinele din trunchiul comun pentru clasa a VII-a si pentru o buna parte din disciplinele de clasa a VI-a ramase neofertate in anul 2018. Nu au fost depuse oferte pentru disciplinele care presupun un tiraj redus al manualelor scolare. Pentru titlurile de manuale scolare pentru care nu s-au primit oferte, MEN aplica prevederile art. 31 din Legea nr. 98/2016 privind achizitiile publice, cu modificarile si completarile ulterioare, in conformitate cu Metodologia de achizitie a manualelor scolare pentru invatamantul preuniversitar, Anexa nr. 3 a OMEN nr. 3103/2019”, mai arata sursa citata.

In vederea evaluarii calitatii stiintifice a proiectelor de manuale scolare au fost cooptati, prin apel public, in calitate de experti, profesori din invatamantul superior sau preuniversitar, care au titlul stiintific de doctor sau cel putin gradul didactic I. Evaluarea calitatii stiintifice a continutului fiecarui proiect a fost realizata de catre cinci experti cooptati. Conform metodologiei, un proiect de manual scolar poate fi acceptat, daca intruneste minimum 95 de puncte din 100 de puncte posibile, informeaza Ministerul.

Pentru asigurarea unor manuale scolare de calitate, prin OMEN nr. 3103/2019 au fost regandite punctajele aferente descriptorilor de calitate, astfel incat evaluarea s-a centrat pe criterii precum corectitudinea manualului din punct de vedere stiintific, corelarea cu programa scolara, adecvarea continutului la varsta elevului etc.

„Pana la finalizarea procedurilor prevazute de Metodologia de achizitie a manualelor scolare pentru invatamantul preuniversitar, aprobata prin OMEN nr. 3103/2019, toate comunicarile se vor efectua exclusiv cu ofertantii, acestea nefiind publice”, se mai arata in sursa citata.

Sursa: Mediafax

Vezi si Licitatia pentru manualele scolare a fost lansata

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here