Lapte infestat cu larve intr-o scoala din Bistrita-Nasaud

La o scoala din localitatea Rodna, judetul Bistrita-Nasaud, a ajuns un bax cu lapte infestat cu larve. Autoritatile au deschis anchete pentru a stabili cum s-a produs acest lucru, primele cercetari aratand ca o cutie s-a spart si a curs in interiorul baxului.

Vezi si: Cornuri pentru elevi, aruncate pe jos intr-o scoala din judetul Galati

Directia Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Bistrita-Nasaud si Directia de Sanatate Publica Bistrita-Nasaud au declansat anchete, dupa ce la o scoala din localitatea Rodna a fost descoperite larve intr-un un bax cu 21 de cutii cu lapte destinat elevilor.

Laptele nu a ajuns la elevi, cadrele didactice sesizand rapid problema, astfel ca au retras laptele de la consum.

„O echipa de control a fost trimisa la fata locului. Laptele este distribuit de o companie din Suceava insa este produs de o companie din Alba. Din primele date rezulta ca in baxul in care au fost cutiile cu lapte s-a spart o cutie si in locul in care laptele s-a varsat s-au gasit larve. Nu stim daca este vorba de larve vii sau moarte. Trebuie sa vedem unde s-a produs infestarea – la nivel de fabrica sau la nivel de depozitare. Avem nevoie de o serie de informatii foarte concrete – cand a ajuns laptele, care au fost conditiile de pastrare. Nu sunt numai atributiile noastre, si Directia de Sanatate Publica a trimis o echipa de control”, a declarat directorul DSVSA Bistrita-Nasaud, Ioan Bogolin.

Potrivit acestuia, vor fi facute verificari atat la Suceava, cat si la Alba pentru a vedea ce s-a intamplat.

„Este o perioada de iarna, cand muste sunt doar intr-un in spatiu inchis si doar in aceasta varianta s-a putut infesta baxul respectiv. Larvele respective erau pe ambalaje, nu in lapte. Imi este destul de greu sa cred ca larvele respective s-ar fi putut produce in spatiul de depozitare din scoala, pentru ca este destul de rece. Nici nu pot face afirmatia ca au venit de la fabrica asa, in bax, dar facem verificari. Din cutia respectiva nu s-a dat deloc lapte elevilor”, a mai spus Bogolin.

Conducerea scolii din Rodna unde a fost descoperit baxul cu larve a anuntat situatia si la Inspectoratul Scolar si la Consiliul Judetean Bistrita-Nasaud.

Sursa: Mediafax

Citeste si: Nici masa calda, nici lapte si corn de trei ani, la o scoala cu peste 400 de elevi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here