La Gradinita Brandusa, E.coli peste limitele admise in mancare

Directia de Sanatate Publica Bucuresti a anuntat ca, la Gradinita Brandusa din sectorul 3, unde 10 copii au suferit toxiinfectie alimentara, au fost gasite in mancare enterobacterii si E-coli peste limitele admise. DSP a sanctionat contraventional angajatii gradinitei.

Zece copii au ajuns, de urgenta la spital, saptamana trecuta, cu simptome ce indicau o posibila toxiinfectie alimentara. Cei mici au venit la spital insotiti de rude, au primit tratament, insa nu au ramas internati.

Vezi si Atentie parinti si bunici, infectiile cu Escherichia coli fac ravagii printre copii!

Directia de Sanatate Publica Bucuresti a precizat, potrivit unui comunicat de presa, ca in doua probe alimentare recoltate din mancarea servita de copii la Gradinita Brandusa, tartina cu unt si ou, precum si mamaliga cu branza si smantana au prezentat enterobacterii si E.coli peste limitele admise.

De asemenea, proba de salubritate recoltata de pe mainile ajutorului de bucatar a prezentat enterobacterii peste limitele admise. Iar trei probe de exudat nazo-faringian au prezentat cultura pura de stafilococ coagulazo-pozitiv.

In urma acestor rezultate, DSP Bucuresti a dispus sanctionarea contraventionala a personalului gradinitei responsabil cu respectarea normelor de igiena individuala, astfel, au fost aplicate doua amenzi de 1.800 de lei.

Potrivit sursei citate, inspectorii au dispus excluderea din activitate a persoanelor care au prezentat cultura pura de stafilococ coagulazo-pozitiv.

Vezi si Directoarea si educatoarele de la Gradinita „Micul Regat” Constanta, condamnate la inchisoare cu suspendare

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here