La 83 de ani, o bunica din Gorj lucreaza la gradinita

La 83 de ani, o bunica din Gorj lucreaza la gradinita. Sofia Chitoran, din localitatea Leurda, judetul Gorj, este cea mai in varsta angajata a Inspectoratului Scolar. Batrana lucreaza ca femeie de serviciu la gradinita din sat de peste 40 de ani si primeste lunar aproximativ 450 de lei.

Citeste si Actrita Meryl Streep a devenit bunica

Bunica Sofia, asa cum o alinta copiii de la Gradinita cu Program Normal Leurda, din orasul Motru, pe cea mai batrana angajata a ISJ Gorj, isi incepe programul, in fiecare dimineata, inainte de ora 7.00, iar prima grija este ca prescolarii sa aiba caldura in clasa. La 83 de ani, femeia pare neobosita.

„Lucreaza la gradinita de peste 38 de ani, salarizarea dumneaei este in regim forfetar, adica doua ore pe zi, incaseaza 440 de lei. Pe mine m-a impresionat modul in care isi face dumneaei activitatea, daruirea, puterea de munca. La 83 de ani, nu e atat de simplu sa te scoli in fiecare dimineata la ora 04.00, 05.00, 06.00, sa faci focul pentru copii, sa vii si seara pe timp de iarna, tot pentru a face focul, acea locatie este prevazuta cu o soba cu lemne. Nu are nicio problema in acest sens. Spunea ca vine cu mare drag, ca face acest lucru pentru copii. S-a obisnuit cu ei. Copiii de care a avut grija in acesti ani o recunosc, o striga <tanti Sofia>, sta cu cei mici cand parintii ii aduc copiii mai devreme, ii spun poezii, se joaca, o fac <bunicuta, mamaita>. Este si un fel de paznic, locuind in acea zona, merge si in timpul liber, in weekend, pune flori, sapa in gradina”, a declarat Cosmin Morega, viceprimarul municipiului Motru.

Dupa ce face focul, bunica Sofia sterge praful de pe scaune si mese, iar dupa ce pune toate lucrurile la punct se indreapta spre casa unde are grija de fiul ei, care are probleme de sanatate. In tinerete a muls vacile la CAP-ul din localitate, iar acum primeste o pensie de aproximativ 600 de lei.

„Dimineata ma trezesc devreme, merg sa fac curat la gradinita, mie mi-au fost dragi copiii tot timpul. Muncesc si acum, pentru ca sanatatea imi permite. Am o pensie de vreo sase milioane de la CAP, trebuie sa am grija si de copil”, spune Sofia Chitoran.

La gradinita din Leurda sunt inscrisi 13 prescolari. Educatoarea Marcela Udrea este multumita de ajutorul pe care i-l ofera batrana de 83 de ani.

„Este punctuala. Si-a facut datoria intotdeauna, si iarna vine si face focul devreme, curata aleea. Nu cred ca mai exista un asemenea caz in tara”, a declarat educatoarea Marcela Udrea.

Citeste si La 23 de ani este cea mai tanara bunica din lume!

Viceprimarul din localitate a aflat povestea batranei dupa ce a mers la gradinita pentru a vedea ce reparatii trebuie sa fie facute in aceasta institutie. La prima ora a fost intampinat de bunica Sofia.

„Are trei copii. Din pacate, unul dintre ei este cu probleme de sanatate. Locuieste cu dumneaei, trebuie sa aiba grija de el, am inteles ca are doi nepotei. Inainte de cei 40 de ani a lucrat la CAP, are o pensie de 600 si ceva de lei, cu banii de la gradinita are in total 1.000 si ceva pe luna, dar nu am vazut-o sa se vaite de bani, sa puna salarizarea pe primul loc. Mi-a spus <mama, sunt buni si banii, pentru medicamente, pentru copil>. Mi-a spus ca are stransi 200 de lei. E plina de viata si dornica de munca. Un bun exemplu pentru noi toti, cei tineri. Iubeste copiii, le mai face desene, cei mici o deseneaza pe dumneaei”, a spus Cosmin Morega, viceprimarul municipiului Motru.

Vezi si Bunica stie totul. Sau nu prea. Cele mai importante legi ale grandparentingul

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here