La 83 de ani, bunica Sofia vrea sa mai lucreze la gradinita din Gorj

Sofia Chitoran, bunica de 83 de ani angajata ca femeie de serviciu la gradinita din localitatea Leurda, judetul Gorj, a decis sa nu se renunte la job. Ea este cea mai in varsta angajata a Inspectoratului Scolar si a avut nevoie de acordul medicilor pentru a putea merge in continuare la lucru. Bunica Sofia vrea sa mai lucreze la gradinita din Gorj.

Citeste si Bunica de 83 de ani

Ea merge la Gradinita cu Program Normal Leurda din orasul Motru chiar si in vacanta. Femeia de 83 de ani va incepe in curand curatenia generala pentru ca micutii sa revina in banci in cele mai bune conditii.

Desi initial, in luna aprilie, dupa ce a fost concediata si la scurt timp reangajata, in urma reactiei de indignare din partea comunitatii, aceasta declara ca va mai lucra pana la vacanta de vara, femeia s-a razgandit. A decis sa ramana in mijlocul copiilor.

„Mai raman sa lucrez la gradinita. Daca vor gasi pe altcineva, voi da in primire. Am luat aceasta hotarare pentru copii. Si in vacanta merg, mai fac curat prin curte, nu pot sa stau asa. Mai vin copiii sa se joace, trebuie sa am grija sa nu sparga geamurile. Trebuie sa dau cu sapa la flori, sa fie frumos pe afara. In septembrie, cand incepe scoala, am auzit ca incepe pe 9, inainte stergem geamurile, facem curat peste tot, in interior. Focul il facem din octombrie. Copiii sunt bucurosi, ei pe mine ma cunosc, m-au rugat parintii, copiii, sa raman. Si eu vreau. Cu ei m-am invatat de atatia ani, 41 de ani de cand lucrez cu ei. Ziua mea este pe 5 noiembrie si vreau sa sarbatoresc cu copiii, le aduc suc, bomboane. Sunt sanatoasa”, a declarat Sofia Chitoran, care are un contract de doua ore pe zi la unitatea de invatamant.

De peste 40 de ani, femeia isi incepe programul, in fiecare dimineata, inainte de ora 7.00, mai ales iarna, cand prima grija este ca prescolarii sa aiba caldura in clasa.

Dorinta de a ramane sa lucreze la gradinita este respectata de fiul ei. „Vrea sa lucreze in continuare. A facut vizita medicala, e valabila sase luni. Trebuie sa mergem, iar dupa cele sase luni. Mama vrea sa ramana, ea zice ca se termina gradinita inaintea ei. Eu sunt de acord sa ramana, este viata ei”, a spus Eugen Chitoran, fiul bunicii Sofia.

Camelia Barbu, directorul Gradinitei cu Program Normal Leurda, din orasul Motru, sustine ca femeia de 83 de ani va efectua controlul medical periodic si isi va putea continua activitatea la gradinita. „Este ok, cum sa nu! Din punctul meu de vedere poate sa lucreze. I-a dat medicul pe sase luni si probabil merge la control dupa sase luni si e decizia medicului de medicina muncii, nu a mea”, a precizat Camelia Barbu.

In tinerete, Sofia Chitoran a muls vacile la CAP-ul din localitate si are acum o pensie de aproximativ 600 de lei. Pentru munca de la gradinita, femeia mai primeste aproximativ 400 de lei.

Viceprimarul orasului Motru, Cosmin Morega, a fost cel care, in luna martie, a aflat povestea batranei, dupa ce a mers la gradinita pentru a vedea ce reparatii trebuie sa fie facute in aceasta institutie. Edilul se bucura ca femeia vrea sa lucreze in continuare.

„E un lucru bun, fiindca am vazut si atunci, cu asta se hraneste dumneaei, asta o tine in putere si in viata, aceasta activitate de zi cu zi in preajma acelor copilasi. Am vazut cu cata dragoste le spune cate o povestioara, se joaca cu ei, ii intreaba daca si-au facut temele, desenele. Eu consider ca aceasta activitate o tine activa pe doamna Sofia si o face din multa, multa dragoste pentru copii. Deja a devenit o obisnuinta. Si daca nu are de lucru, in fiecare zi dumneaei trebuie sa treaca pe acolo, zece minute, o jumatate de ora, o ora, cat este necesar, sa mai ingrijeasca o floare, sa nu fie probleme la un geam, este o activitate pe care o face cu mult drag. Un angajat model, multi se duc, sa zic asa, cu oarecare retinere la serviciu, dumneaei se duce cu mult drag si ar fi un exemplu de urmat pentru multi, multi altii”, a declarat Cosmin Morega, viceprimarul municipiului Motru.

Sursa: Mediafax

Citeste si La 83 de ani, o bunica din Gorj lucreaza la gradinita

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here