De unde vin jucariile copiilor nostri?

Romania a importat jucarii in valoare de 50,6 milioane de euro si a exportat de 6,7 milioane de euro, in 2016, China fiind principala sursa de unde s-au importat jucarii in Uniunea Europeana, potrivit unui raport al Eurostat.

Uniunea Europeana a importat jucarii in valoare de 7,2 miliarde de euro, in 2016, China fiind principala sursa de unde s-au importat jucarii (85%), exporturile valorand doar 1,5 miliarde de euro.

Exporturile Uniunii Europene (UE) catre tarile care nu fac parte din blocul comunitar sunt de cinci ori mai mici decat importurile din tarile care nu fac parte din UE. In 2016, jucariile importate de UE valorau aproape 7,2 miliarde de euro, iar exporturile doar 1,5 miliarde de euro catre tarile non-UE. Valoarea jucariilor importate in UE a crescut cu aproape 70% in ultimii zece ani.

China este principalul furnizor de jucarii pentru Uniunea Europeana, reprezentand 85% din importul jucariilor in 2016, inaintea Hong Kong-ului (4%) si Vietnamului (2%). Mai mult de jumatate din importurile de jucarii au ajuns in Marea Britanie (27%), Germania (16%) si Olanda (10%).

Principalele destinatii noneuropene sunt Elvetia, Rusia (ambele reprezentand 15% din exporturile de jucarii) si Statele Unite (13%). Impreuna, aceste tari ajung la jumatate din valoarea exporturilor. Peste jumatate din jucariile exportate din Uniunea Europeana au venit din Cehia (32%) si Germania (20%).

Sursa: MEDIAFAX

Citeste si: Jucariile faciliteaza dezvoltarea copiilor

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here