Jocul, cea mai buna scoala pentru dezvoltarea copiilor

Jocul este cea mai buna scoala pentru dezvoltarea copiilor, in special jocul liber, care presupune cat mai putine restrictii, afara, acasa sau la scoala. O campanie recenta intitulata Puterea Jocului este un manifest impotriva fricilor, a frustrarilor si a nesigurantelor si un pas inainte pentru o altfel de educatie, cea prin care copiii sa creasca independenti, creativi si curajosi, si nu ingraditi de restrictii.

Vezi si Jocul, un indicator foarte bun al starii emotionale a copilului

„Nu te murdari”, „nu te juca”, „stai in banca ta”, „invata pe de rost”sunt cateva dintre restrictiile care ii impiedica pe copii sa se dezvolte si sa creasca neingradit de fricile, preconceptiile sau protectia exagerata a generatiei noastre, sa fie liberi si puternici, responsabili si siguri pe ei. PutereaJocului.ro este locul de intalnire pentru toti cei care cred in dezvoltare prin joc, pentru a descoperi si a construi impreuna un alt tip de educatie. Platforma ofera retete si articole dedicate parintilor si profesorilor si e o invitatie catre toti cei care vor sa se alature proiectului, sa impartaseasca ideile lor si sa construiasca o generatie a copiilor cu spirit liber.

Obiectivul comun este de a aduce jocul in viata de zi cu zi, acasa, la scoala sau afara, si de a oferi solutii concrete pentru integrarea lui in viata copiilor, de la retete cat mai clare, la idei si sugestii pentru dezvoltarea unor abilitati anume, precum curaj, responsabilitate, imaginatie sau incredere.

Citeste si Ce este jocul? Este “locul de munca” al copiilor!

Claudia Chiru, profesor pentru invatamantul primar la o scoala de stat din Bucuresti, este unul dintre ambasadorii Puterea Jocului si este dispusa sa impartaseasca cu alti profesori invatarea experientiala adaptata tuturor categoriilor de varste si retetele pe care le aplica la ore. Dupa un schimb de experienta la o institutie de invatamant din Oxford, Marea Britanie, ea s-a intors in Romania cu o viziune noua despre scoala si cu multe idei despre cum sa predea altfel.

„Pe cat de simplu este sa le spunem „nu” copiilor, pe atat de simplu este sa le spunem „da”. Pentru ca schimbarea vine in primul rand de la noi, profesori sau parinti, pentru a le da aripi elevilor si copiilor nostri, numai asa vor invata sa fie altfel. Sa nu ne ingradim perspectivele atunci cand lumea jocului e infinita, sa le oferim libertate copiilor atunci cand avem toate motivele si resursele sa facem asta. Puterea Jocului e un proiect minunat, plin de optimism si de speranta ca putem schimba ceva in mai bine si ma bucur sa stiu ca dorinta de schimbare in educatie ia acum o amploare mai mare prin intermediul acestei initiative”, a declarat Claudia Chiru.

In campanie este implicat OMO, care a sustinut dintotdeauna libertatea copiilor de a experimenta, de a descoperi si de a se murdari.

Citeste si JOCUL… de-a joaca!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here