Investitie majora in maternitatile din judetul Suceava, o sansa la viata pentru prematuri

Salvati Copiii Romania a decis accelerarea programului de dotare a maternitatilor din Romania, oferind astfel o sansa la viata pentru prematuri. Organizatia a donat aparatura medicala vitala sectiilor de terapie neonatala din trei localitati din judetul Suceava, in valoare totala de 28.730 de Euro.

Citeste si Ce nevoi sunt la Maternitatea Cantacuzino din Bucuresti pentru prematuri

In urma datelor centralizate si a solicitarilor primite, Salvati Copiii Romania a decis dotarea suplimentara a:

  • Sectiei de neonatologie a Spitalului Municipal Campulung Moldovenesc cu o lampa de fototerapie, un sterilizator de biberoane, un cantar pentru nou-nascuti, un taliometru, un aspirator de secretii nazale si patru paturi pe rotile cu saltele.
  • Spitalului Municipal Falticeni cu un incubator de terapie.
  • Cabinetului Medical Dolhesti cu un analizor de hemoglobina, un analizor pentru diferentierea celulelor albe din sange, un analizor timp de coagulare, un cantar pentru nou-nascuti, un tensiometru si un taliometru.

Aceasta este cea de-a sasea dotare pe care organizatia o face in judetul Suceava, echipamentele anterioare avand o valoare toala de 112.000 de Euro. Toate dotarile au fost posibile si datorita contributiei comunitatii locale care, fie in postura de societate comerciala, fie in cea de persoana fizica, a donat prin SMS la 8844 cu textul SALVEZ, a participat si a sustinut organizarea Maratonului Cetatii Suceava 2018, editia a II-a si a redirectionat 2% din impozitul pe venit.

„Dotarea maternitatilor din intreaga tara este, din punctul de vedere al necesitatii, o prioritate vitala pentru Romania. Pana ajunge si o prioritate pentru politicile publice, e nevoie de actiunea si de solidaritatea noastra. Toti nou-nascutii au dreptul la viata si, de multe ori, aceasta depinde de un incubator, un ventilator de suport respirator sau de alta aparatura medicala necesara” , a declarat Gabriela Alexandrescu, Presedintele Executiv  al Salvati Copiii Romania.

Pana la sfarsitul anului, numarul maternitatilor dotate in cadrul programului de combatere a mortalitatii infantile, derulat de Salvati Copiii, se va ridica la 96, cu un total de 630 de echipamente.

Filiala Suceava organizeaza, in data de 21 septembrie 2019, a treia editie a Maratonului Cetatii Suceava. Cei care doresc sa se alature evenimentului se pot inscrie la una dintre curse pe www.maratonulcetatiisuceava.ro. Toti cei care doresc sa sustina cauza Salvati Copiii de dotare a maternitatilor cu echipamente medicale pentru nou-nascuti pot dona online pentru sustinerea echipei de alergatori la https://salvaticopiii.galantom.ro/fundraising-pages/view?id=9833.

Citeste si Salvati Copiii: 13% din maternitatile de nivel I nu au niciun incubator

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here