Invatatoare reclamata ca ii invata pe copii cantece religioase si nu ii lasa la toaleta

Inspectoratul Scolar Arad incepe luni o ancheta la o unitate de invatamant din oras, dupa ce parintii unor elevi inscrisi in clasa intai au depus memorii prin care solicita schimbarea invatatoarei, pe motiv ca ii invata pe copii cantece religioase si nu ii lasa sa mearga la toaleta in timpul orelor.

Vezi si Invatatoare batuta de o mama in fata elevilor, din cauza unui calificativ

Inspectorul scolar general al judetului Arad, Anca Stoenescu, a declarat corespondentului MEDIAFAX, ca o echipa de control a institutiei se va deplasa la Scoala Generala “Caius Iacob” din orasul Arad, pentru a verifica activitatea unei invatatoare care preda la clasa I Step by Step.

Asta dupa ce 19 din cei 25 de parinti ai elevilor inscrisi in clasa respectiva au redactat memorii pe care le-au depus la conducerea unitatii de invatamant, dar si la sediul Inspectoratului Scolar Arad, prin care solicita schimbarea invatatoarei, din cauza comportamentului sau. Concret, parintii spun ca dascalul nu ii lasa pe elevi sa manance sau sa bea apa in timpul orelor si nici sa mearga la toaleta, aceste activitati fiind posibile doar in timpul pauzelor. De asemenea, invatatoarea este acuzata de parinti ca i-a invatat cantece religioase.

“In aceasta saptamana, am avut discutii atat cu conducerea scolii, cat si cu parintii nemultumiti de doamna invatatoare, care e titular pe post. Din punct de vedere legal, are tot dreptul sa ocupe acea functie in scoala. Parintii s-au plans ca nu este comunicativa si ca in primele saptamani de scoala i-a invatat pe elevi sa cante melodii religioase. De asemenea, parintii mi-au spus ca in prima saptamana i-a lasat pe elevi sa mearga la toaleta doar in timpul pauzei, nu in timpul orelor, si sa bea apa si sa manance sandwich-ul de casa doar in pauze”, a declarat Anca Stoenescu.

Potrivit inspectorului scolar general al judetului Arad, invatatoarea de care parintii sunt nemultumiti are aproximativ 50 de ani si preda de mai multi ani. In ultimii doi ani, invatatoarea si-a intrerupt activitatea, fiind plecata in strainatate.

“Incepand de luni, o echipa de control a Inspectoratului Scolar va merge in unitatea de invatamant pentru a monitoriza activitatea invatatoarei. De la scoala la care a predat inainte de a pleca in strainatate are doar referinte bune. Dupa ce se va finaliza controlul, voi prezenta un raport cu privire la situatia de acolo. Eu voi avea personal discutii cu elevii, iar personal am vorbit si cu parintii”, a precizat Anca Stoenescu.

Vezi si Invatator: Am impresia ca se vrea o generatie tot mai prost pregatita

Sursa: Mediafax

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here