Invatamantul dual, o solutie pentru formarea de specialisti in industria aerospatiala

Invatamantul dual este o solutie pentru formarea de specialisti in industria aerospatiala, prin urmare Romaero S.A. si Colegiul Tehnic de Aeronautica „Henri Coanda” au semnat un Acord de parteneriat pentru infiintarea primei clase de invatamant in sistem dual in domeniul aerospatial, din Bucuresti. Incepand cu anul scolar 2019-2020, elevii care au finalizat clasa a VIII-a si opteaza pentru un domeniu tehnic vor putea candida pentru unul dintre cele 14 locuri disponibile in domeniul de pregatire mecanic, calificarea profesionala „Lacatus constructii structuri aeronave”.

Vezi si Proiect de lege privind incurajarea invatamantului profesional si dual

Parteneriatul dintre Romaero S.A. si Colegiul Henri Coanda este unul cu traditie, compania de stat asigurand in ultimii ani pregatirea in regim de practica a elevilor care studiaza aici. Sistemul de invatamant dual va aduce beneficii suplimentare, atat imediate pentru elevi, cat si de perspectiva pentru companie.

Pe parcursul celor 3 ani de studii, elevii vor primi burse lunare, iar pregatirea alaturi de specialisti cu experienta ii va ajuta sa acumuleze cunostintele teoretice si practice care sa le faciliteze obtinerea unui loc de munca, cu un venit peste medie, imediat dupa absolvire. Formarea elevilor se va desfasura atat in unitatea de invatamant, cat si la sediul companiei. Suplimentar fata de bursele in valoare de 200 lei oferite lunar, Romaero S.A. va asigura si echipamentele de lucru si de protectie, examinarile de medicina a muncii, precum si alte beneficii care sa incurajeze si sa recompenseze performanta elevilor.

La finalizarea programului de 3 ani, absolventii invatamantului dual vor obtine un certificat de calificare profesionala in meseria de lacatus constructii structuri aeronave, recunoscut in Uniunea Europeana. Ei vor putea opta pentru a obtine un loc de munca in cadrul Romaero S.A. pe pozitia de muncitor calificat sau pentru a-si continua parcursul educational pana la Bacalaureat si, daca doresc, studii universitare in domeniul ingineriei aerospatiale sau in alte domenii.

Inscrierile in programul de invatamant dual derulat de ROMAERO S.A. si Colegiul Tehnic de Aeronautica „Henri Coanda” vor fi deschise incepand cu luna iunie.

Citeste si Probleme de alimentatie la copii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here