Inscrierile in invatamantul primar pentru anul scolar 2019-2020

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a anuntat ca prima etapa pentru inscrierea in invatamantul primar va avea loc in perioada 4 – 22 martie, iar a doua etapa va avea loc in perioada 2 – 8 aprilie 2019.

„Metodologia este pregatita. Prima perioada de inscriere incepe pe 4 martie, pana pe 22 martie. Etapa a doua va fi intre 2 aprilie si 8 aprilie”, a anuntat ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu.

Vezi si Elevii claselor a VII-a vor sustine simularea Evaluarii Nationale

Potrivit reprezentantilor Ministerului Educatiei Nationale, procedurile de inscriere nu se vor schimba semnificativ.

„Procedura de inscriere in invatamantul primar pentru anul scolar 2019-2020 este similara celei aplicate in anul scolar anterior, nefiind aduse modificari semnificative metodologiei. In clasa pregatitoare pot fi inscrisi copiii care implinesc varsta de 6 ani pana la 31 august 2019 inclusiv. La solicitarea parintilor, copiii care implinesc varsta de sase ani in perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2019 inclusiv pot fi inscrisi in invatamantul primar daca evaluarea dezvoltarii psihosomatice atesta pregatirea pentru parcurgerea cu succes a clasei pregatitoare”, au anuntat reprezentantii Ministerului Educatiei.

Citeste si Prima biblioteca facuta din donatiile copiilor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here