Ingrijitoare la o casa de tip familial, anchetate dupa ce o fetita cu dizabilitati a fost lovita

Ingrijitoare la o casa de tip familial din Bals, judetul Olt, sunt anchetate dupa ce o fetita de 10 ani, institutionalizata si cu dizabilitati, a fost lovita peste fata. Una dintre ingrijitoare este acuzata ca a lovit, iar celalalta ca a asistat fara sa intervina.

Surse locale au declarat pentru MEDIAFAX ca doua ingrijitoare la o casa de tip familial din Bals sunt anchetate: una pentru ca i-a dat unei fetite de 10 ani, cu dizabilitati, doua palme peste fata, in conditiile in care fata ar fi strigat, si cealalta pentru ca a asistat la scena si nu a intervenit.

Vezi si Un copil de 7 ani a fost umilit si batut de alti cinci copii

„Am demarat o ancheta. Doamna director general a fost si la casuta respectiva din Bals, judetul Olt si vom lua cea mai drastica sanctiune impotriva persoanei anchetate. Era o fetita cu masura de protectie intr-o casa de tip familial. Imediat ce am aflat despre situatie, noi impreuna cu organele abilitate am demarat o ancheta. Am sesizat si Politia”, a declarat Ioana Ciobanu, purtatorul de cuvant al DGASPC Olt.

Directorul DGASPC Olt, Radita Pirosca, a declarat ca, in cazul in care faptele se dovedesc a fi reale, comportamentul i se pare inacceptabil.

”Indiferent care este motivul, nu este o scuza pentru un astfel de comportament. Cealalta persoana doar ca este in preajma, nu are nicio scuza, pentru ca atata timp cat participi la un act de agresiune si cat ai in ingrijire un copil, chiar daca nu esti cel care aplica direct corectiile, ai o vina la fel de mare”, a spus Radita Pirosca.

Sursa: Mediafax

Vezi si Directoarea si educatoarele de la Gradinita „Micul Regat” Constanta, condamnate la inchisoare cu suspendare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here