Incendiu intr-o gradinita, 20 de copii evacuati

Un incendiu a izbucnit intr-o gradinita din Sibiu, asa ca 20 de copii au fost evacuati, din cladire. Nu au fost persoane ranite, transmite corespondentul MEDIAFAX. Purtatorul de cuvant al ISU Sibiu, Cristina Criveanu, a declarat ca in gradinita de pe strada Avrig, din municipiul Sibiu erau 52 de copii, cand a izbucnit incendiul, iar 20 au fost evacuati.

Vezi si Peste 800 de elevi si profesori evacuati dintr-un liceu din Hunedoara in urma unui incendiu

„A fost un inceput de incendiu izbucnit la subsolul unei cladiri unde functiona si o gradinita, pe strada Avrig, din municipiul Sibiu. 20 de copii, din 52 cati erau in cladire, au fost evacuati. Nu au nevoie de ingrijiri medicale. Intervin doua autospeciale de stingere cu apa si spuma si o ambulanta SMURD din cadrul ISU Sibiu”, a spus Criveanu.

Incendiul a fost lichidat in scurt timp de catre pompieri, urmeaza sa se stabileasca si din ce cauza au izbucnit flacarile.

In caz de incendiu sunt  necesare cateva masuri de urgenta, avand in vedere ca arsura trebuie considerata o urgenta ce se trateaza chiar la locul producerii accidentului. Temporizare aplicarii masurilor de prim ajutor duce la cresterea profunzimii arsurii. Potrivit conf.dr. Tudor Ciuhodaru, medic urgentist, ,,in arsurile mici e suficienta decontaminarea cu ser fiziologic sau apa, indepartarea corpilor straini, indepartarea oricarei surse de presiune pe zona arsa (inele, bratari, incaltaminte, haine) si aplicarea unui pansament curat, preferabil steril (nu vata!)”.

Medicul atrage atentia asupra faptului ca evolutia poate fi complicata de aplicarea diverselor ,,remedii”.

,, NU aplicati albus de ou, ulei, smantana, iaurt, miere, mamaliga, sare, frunze sau cerneala pe zona arsa. Acestea doar ingreuneaza prelucrarea (toaleta) arsurii si cresc riscul de infectii ducand astfel la complicatii evolutive si inrautatirea prognosticului”, a precizat dr. Ciuhodaru.

Obiectivele tratamentului unei arsuri sunt: mentinerea viabilitatii tisulare, evitarea aprofundarii arsurii (o caracteristica a acestor injurii este faptul ca se pot aprofunda, de la forme superficiale la cele ce intereseaza intreaga grosime a pielii, in lipsa unui tratatament corepunzator), corectia intoxicatiei cu fum si reducerea edemului glotic.

Asigurarea asistentei medicale de urgenta se realizeaza in unitatile sanitare si spitalicesti din zona DOTATE cu spatii protejate si un circuit adecvat. Cazurile grave pot necesita resuscitare respiratorie si volemica, profilaxie antitetanica, antalgice, tratamentul intoxicatiei cu monoxid si fum, interventii chirurgicale de urgenta, inclusiv aplicarea de grefe de piele.

Vezi si Dupa incendiul de la Scoala 124, parintii ar trebui sa ia atitudine!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here