Inca patru copii au fost scosi din pestera inundata din nordul Thailandei

Inca patru copii au fost scosi din pestera Tham Luang din nordul Thailandei, numarul total al copiillor salvati ajungand la opt, au declarat reprezentantii Fortelor Navale din Thailanda, relateaza BBC.

Inca patru copii si antrenorul echipei sunt blocati in pestera. Salvatorii planuiesc sa ii scoata la suprafata marti. Operatiunea de salvare de luni a inceput la ora locala 11.00 (7.00, ora Romaniei) si a necesitat implicarea mai multor salvatori decat cea de duminica. Treisprezece scafandri straini si cinci thailandezi s-au ocupat de ghidarea copiilor spre iesirea din pestera.

Vezi si Primii trei copii dintre cei 13 sportivi blocati in Thailanda au fost scosi la suprafata

Echipajele de salvare au scos patru copii duminica din pestera, in prima faza a operatiunii, apoi a urmat o pauza pe timpul noptii in care au fost inlocuite rezervele de oxigen pe traseu.

Cei patru copii salvati luni au fost preluati de ambulante si transportati la un spital din Chiang Rai, unde sunt tratati si copiii salvati duminica.

Medicii de la spitalul din Chiang Rai in care acestia sunt tratati au declarat ca cei patru copii sunt in stare buna. Acestia sunt momentan tinuti in carantina, pentru a evita transmiterea infectiilor. Doctorii au adaugat ca ii vor lasa curand pe parinti sa ii viziteze.

Operatiunea de salvare a celor 13 sportivi reprezinta un efort international, echipa fiind alcatuita din experti din Marea Britanie, SUA, China, Australia, Japonia, Laos si Myanmar.

Vezi si Copiii blocati in pestera din Thailanda vor primi lectii de inot si scufundari pentru a fi salvati

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here