Inca 36 de cazuri nou confirmate de rujeola au fost raportate in ultima saptamana in opt judete

Inca 36 de cazuri nou confirmate de rujeola au fost raportate in ultima saptamana in opt judete, numarul total al imbolnavirilor depasind 15.600, anunta Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

Citeste si:Un bebelus de 11 luni a murit din cauza gripei la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitala

Numarul total de cazuri confirmate cu rujeola in Romania raportate pana vineri, 11 ianuarie 2019, este de 15. 636, din care 59 de decese.

In ultima saptamana, au fost raportate inca 36 cazuri nou confirmate in opt judete. Astfel, au fost raportate 12 cazuri noi in Teleorman, sapte in Salaj, sase in Maramures, cate trei in Neamt si Prahova, cate doua in Bihor si Iasi si un caz in Bacau.

Citeste si: Un bebelus de 9 luni a murit de rujeola in spital

Potrivit Dr. Miljana Grbic, reprezentantul Biroului Organizatiei Mondiale a Sanatatii Romania: “Rujeola este extrem de contagioasa iar virusul continua sa se raspandeasca in Romania. Ca sa oprim raspandirea rujeolei si sa prevenim alte epidemii, cel putin 95% dintre copii care pot fi vaccinati trebuie adusi la medic. Riscul izbucnirii unei epidemii creste cu fiecare persoana care rateaza o vaccinare de rutina. Ca sa prevenim imbolnavirile si focarele in randul copiilor, parintii trebuie informati despre beneficiile vaccinarii si trebuie sa urmeze sfatul medicului de familie privind vaccinarea copiilor cu toate vaccinurile de rutina, conform calendarului national de vaccinare”.

Rujeola (pojarul) este o boala infectioasa care adesea duce la complicatii. Din patru persoane care fac rujeola, una are nevoie de spitalizare, iar pentru 1 din 1.000 de bolnavi de rujeola, boala este mortala.

Sursa: Mediafax

Citeste si: Imunizarea prin vaccinare la copil

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here