In sectorul 4, taxa de salubrizare va fi suspendata in 2019, pentru copiii de pana la 7 ani

In sectorul 4, taxa de salubrizare va fi suspendata in 2019, pentru copiii de pana la 7 ani. Consiliul Local al Sectorului 4 a aprobat, recent, o hotarare pentru modificarea si completarea Hotararii nr. 9/ 2017 privind instituirea si incasarea taxei de salubrizare pentru toti utilizatorii serviciului, persoane fizice si juridice. Conform documentului, pentru a veni in sprijinul familiilor cu copii mici, s-a decis suspendarea taxei de salubrizare pe anul 2019, pentru micutii cu varste cuprinse intre 0-7 ani.

Citeste si: Tu stii care sunt drepturile copilului tau?

In prezent, conform Hotararii Consiliului Local al Sectorului 4, cuantumul taxei de salubrizare este de 5,03 lei, persoana, pe luna si va ramane la aceeasi valoare si pe parcursul anului viitor. ”Taxa de gunoi, incepand de la data de 1 ianuarie isi va mentine cuantumul pe care il are si astazi, acela de 5,03 lei, elementul de noutate fiind ca nu vor plati taxa copiii intre 0 si 7 ani. Practic, nici o taxa si nici un impozit, la nivelul sectorului 4, nu se modifica”, a declarat primarul.

Edilul sectorului 4, a explicat ca dupa suspendarea Hotararii Consiliului Local prin care se majora taxa de salubrizare la 6 si respectiv 9 lei de persoana pe luna (in functie de venit), a ramas in vigoare hotararea mai veche a Consiliului Local, care fixa cuantumul taxei la 5,03 lei, de persoana, pe luna.

Potrivit primarului sectorului 4, cei care au platit taxa de gunoi pe prima jumatate de an, la vechile tarife, trebuie sa o achite si pe urmatoarele 6 luni, dar in cuantumul actual, urmand ca, in cazul in care se va stabili, printr-o Hotarare Judecatoareasca definitiva, ca taxa a fost majorata nejustificat, cei care au platit sumele majorate vor primi banii inapoi.

Citeste si: Primaria Sectorului 4 vrea sa amenajeze benzi speciale langa scoli astfel incat parintii sa poata parca

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here