In sase judete vor fi deschise centre educationale pentru copii din comunitati defavorizate

Sase servicii de pregatire ante-prescolara, prescolara si scoala vor fi deschise in judetele Mures, Brasov, Vaslui, Hunedoara, Dambovita si Suceava, pentru a asigura accesul la educatie al copiilor care provin din comunitati defavorizate, a anuntat, joi, Organizatia Salvati Copiii Romania. In sase judete din tara vor fi deschise centre de pregatire pentru tinerii care provin din localitati defavorizate in cadrul proiectului „Viitor prin scoala!”, anunta Organizatia Salvati Copiii Romania printr-un comunicat de presa. Centrele vor fi deschise in judetele Mures, Brasov, Vaslui, Hunedoara, Dambovita si Suceava.

Vezi si Noi centre de pregatire anteprescolara, prescolara si scolara pentru copiii vulnerabili

„Accesul la educatie de calitate reprezinta o provocare, indeosebi in zonele rurale unde studiaza 45% din populatia scolara a Romaniei (nivel primar si gimnazial). Mai mult, contextul social discriminatoriu si lipsa politicilor publice prin care finantarea sa urmeze in mod real elevul conduc la faptul ca scolile din mediul rural inregistreaza punctaje sub mediul urban in ceea ce priveste toti indicatorii de performanta”, se arata intr-un comunicat remis MEDIAFAX de Organizatia Salvati Copiii.

Organizatia mai anunta ca la nivel national, rata de parasire timpurie a scolii este de 26,6% in zonele rurale, 17,4% in orase mici si suburbii si scade la 6,2% in municipii. Totodata, 38% dintre copii au luat sub 5 la examenele nationale.

Sursa: Mediafax

Vezi si Ultima proba din cadrul Evaluarii Nationale Elevii pentru elevii din clasa a II-a

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here