În Mangalia, un copil de trei ani a murit după ce a fost muscat de cap de câinele familiei

Foto: https://commons.wikimedia.org/

Un copil de trei ani a murit după ce a fost mușcat de cap de câinele familiei. Tragedia a avut loc în Mangalia, astăzi, 4 noiembrie, în jurul orei 12.

Potrivit primelor informații câinele este rasa Presa Canario, are ăn jur de 5 ani și în acel moment se afla într-un țarc, special amenajat, care era închis mereu. La un moment dat bunica s-a dus să hrănească animalul, iar copilul a intrat în țarc, fără să fie observat de aceasta. Câinele a sărit asupra copilului, mușcându-l puternic de cap. Familia a sunat imediat la 112, dar leziunile cauzate de muscătura animalului au fost mult prea grave, iar copilul a decedat la spital. Bunica este în stare de șoc

A fost deschis un dosar penal.

Despre rasa Presa Canario

Câinii din rasa Presa Canario sunt de talie mare (cu o înălțime între 55-65 cm și o greutate între 45-60 kg), musculoși, dinamici, cu personalitate puternică. Este un câine dotat cu toate caracteristicile unui excelent câine de cireadă, precum și de pază și protecție. Această rasă are o reputație de câine alert, dominant, cu un lătrat intimidant, iar în unele momente agresiv și periculos, cu o mușcătură puternică.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here