In Iasi parintii cauta variante ajutatoare la crese

In Iasi, pentru 408 locuri sunt peste 720 de cereri, ceea ce inseamna ca aproape jumatate dintre copii nu vor avea cum sa fie primiti in crese.

Seful Directiei Crese din cadrul Primariei Iasi, Mihaela Ghioca, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, ca in sezonul estival toate cresele de stat sunt inchise pe rand, vreme de o luna si jumatate, astfel ca parintii trebuie sa gaseasca variante pentru a suplini lipsa ingrijitorilor specializati.

„Incepand cu data de 1 iulie, toate unitatile din subordinea Directiei Crese sunt inchise, prin rotatie, pentru igienizare si reparatii. Am mai plimbat copii de la o cresa la alta, pana s-au inchis toate. Incepand de pe data de 1 august sunt inchise toate cresele de stat din Iasi. Cresele care au fost inchise pe 1 iulie se vor redeschide in jurul datei de 20 august, restul – la aproximativ o luna si jumatate de la inchidere”, a spus Ghioca.

Vezi si Parintii din Cluj-Napoca trebuie sa gaseasca alternative la crese, care vara se inchid timp de o luna

„Pe langa aceste lucrari, personalul trebuie sa isi ia concediul de odihna, pentru ca la alte dati nu are cum sa faca acest lucru. Noi nu avem vacante, precum scolile”, a adaugat Ghioca.

Intrebata ce optiuni au parintii ieseni pentru a-si lasa copiii in perioada verii, Ghioca a raspuns ca exista „la variante ajutatoare”.

„Parintii pot apela la variante ajutatoare, precum bone, bunici, stiu si eu?! Sunt si crese particulare, pentru cei care isi permit”, a spus sefa Directiei Crese Iasi.

La inceputul lunii mai, numarul iesenilor care doreau sa isi inscrie copiii la cresa era dublu fata de numarul locurilor disponibile. Astfel, in cresele din subordinea Primariei Iasi sunt 408 locuri, iar in ultima sesiune au fost depuse 736 de cereri.

Vezi si Mii de copii fara loc la cresa vara; parintii apeleaza la bunici, bone sau crese private

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here