In Bucuresti se va construi un centru de protonoterapie

Primarul Gabriela Firea a spus ca in Bucuresti se va construi un centru de protonoterapie, o terapie revolutionara aplicata in special copiilor diagnosticati cu cancer. In sedinta CSGM se va aproba nota conceptuala si va fi stabilit locul unde va fi amplasat.

„Asa cum stiti, in intreaga lume exista o terapie revolutionara care se aplica in special copiilor care au cancer si anume protonoterapia. Este o modalitate noninvaziva si cu riscuri reduse pentru pacienti si care este raspanditpa in intreaga lume in ultima perioada si se fac investitii serioase atat din partea guvernelor, investitii ale marilor orase sau chiar investitii private. Un astfel de centru care nu exista in sud-estul Europei nicaieri, se va construi in municipiul Bucuresti in Capitala Romaniei, un centru de protonoterapie. Astazi noi aprobam nota conceptuala si acordam o locatie pentru aceasta unitate spitaliceasca”, a spus primarul Gabriela Firea, in deschiderea sedintei Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB) de joi.

Edilul a mai spus ca in acest spital nu vor exista paturi, pacientii urmand a veni in regim ambulatoriu, pentru tratament.

Sursa: Mediafax

Vezi si Spitalul pentru Copii „Marie Curie” va demola mai multe cladiri din curtea unitatii spitalicesti

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here