In aceasta perioada in Romania a crescut numarul cazurilor de rujeola

In aceasta perioada in Romania a crescut numarul cazurilor de rujeola (pojar), saptamana trecuta fiind raportate inca 119 cazuri.

Citeste si: Cat timp tii copilul acasa, in functie de ce boala a copilariei are?

Potrivit Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului National de Sanatate Publica, in perioada 27 aprilie – 1 mai au fost raportate inca 119 cazuri in sapte judete, si anume: Satu Mare – 35; Neamt – 34; Cluj – 23; Suceava – 19; Timis – 4; Bihor si Brasov – cate 2.

Cazurile de rujeola raportate saptamanal au avut debutul in urma cu 2 – 4 saptamani, iar confirmarea si clasificarea unui caz dureaza in medie 3 saptamani, potrivit Agerpres.

UNICEF atrage atentia ca 17 milioane de copii din 37 de tari sunt in pericol sa nu se vaccineze in aceasta perioada, din cauza pandemiei de coronavirus. 24 de tari au decis deja amanarea vaccinurilor. OMS isi exprima ingrijorarea fata de aceasta problema si transmite ca se poate amana vaccinarea, dar numai acolo unde nu e focar de boala, ceea ce nu este cazul Romaniei, scrie digi24.ro.

Vaccinurile pentru rujeola, rubeola, poliomielita si tuse convulsiva trebuie facute atunci cand copiii implinesc un an si a doua oara, in jurul varstei de 5 ani.

Citeste si: Bolile copilariei- ce trebuie sa stii despre ele

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here