Imigrant, condamnat la 8 ani si 6 luni de inchisoare pentru uciderea unei adolescente in Germania

O instanta din Germania l-a condamnat la 8 ani si 6 luni de inchisoare pe un imigrant, despre care se crede ca este minor si de origine afgana, care a recunoscut ca a ucis o adolescenta de origine germana, cu care acesta avuse o relatie de cateva luni, informeaza postul BBC News.

Vezi si Patru adolescenti, loviti de o masina pe strada

Cazul a provocat indignare in Germania si ample proteste xenofobe organizate de grupuri de extrema-dreapta.

Procurorii cred ca ucigasul a actionat din gelozie, dorind sa se razbune pe adolescenta dupa ce aceasta a intrerupt relatia.

Cei doi s-au cunoscut la scoala si au avut o relatie de cateva luni. La cateva saptamani dupa ce ea a rupt relatia, imigrantul a injunghiat-o pe adolescenta de sapte ori cu un cutit de bucatarie in fata unui magazin din orasul Kandel, pe data de 27 decembrie.

Inainte de a fi ucisa, adolescenta si familia ei au alertat politia ca era hartuita si amenintata de fostul ei prieten.

Ucigasul sustine ca avea 15 ani in momentul comiterii crimei, iar din acest motiv cazul a fost judecat de o instanta pentru minori. Insa o expertiza medicala ceruta de procurori a indicat ca cel mai probabil acesta are intre 17 si 20 de ani.

Procurorii au cerut 10 ani de inchisoare pentru individ, pedeapsa maxima prevazuta de legislatia germana pentru o crima comisa de un minor.

Imigrantul a sosit in Germania in aprilie 2016, fiind inregistrat ca minor neacompaniat, insa solicitarea sa la drept de azil a fost respinsa in februarie 2017.

Mai multe demonstratii antiimigratie au fost organizate in orasul Kandel de formatiunea de extrema-dreapta Alternativa pentru Germania (AfD).

Sursa: Mediafax

Vezi si De ce unii adolescenti sunt mai agresivi si recurg la bullying?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here