Iata ce spun oficialii despre deschiderea scolilor in 2021

Potrivit ministrului Educatiei, Sorin Cimpeanu, termenul de 11 ianuarie in ceea ce priveste deschiderea scolilor este “mult prea scurt”, potrivit protv.ro

Ministerul Educatiei, institutional, isi doreste redeschiderea cat mai grabnica a scolilor, in masura in care situatia epidemiologica o va permite. Revenirea la scoala se va face tinand seama si de ceea ce vor face alte state care se confrunta cu aceeasi problema″, a explicat ministrul Educatiei. “Conform unui scenariu pe baza caruia reprezentantii din educatie discuta acum cu reprezentantii din sanatate, gradinitele si clasele primare s-ar putea redeschide, la inceputul semestrului al doilea, adica luni pe 8 februarie”.

In plus, „deschiderea scolilor nu este conditionata de vaccinare„, a anuntat dr. Valeriu Gheorghita, coordonatorul campaniei nationale de vaccinare anti COVID-19.

“Cu siguranta ca cadrele didactice si personalul din invatamant este prioritizat, pentru ca deserveste realmente o activitate esentiala extrem de importanta pentru societate si pentru sistemul educational din tara noastra si cu siguranta va avea prioritate la vaccinare. Dar deschiderea scolilor nu este conditionata de vaccinare.”, a explicat oficialul intr-o emisiune la Digi24.

Potrivit lui Valeriu Gheorghita, cadrele didactice se vor vaccina dupa jumatatea a doua a lui ianuarie, cand va incepe si etapa a doua de vaccinare.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here