Iată care sunt simptomele cu flurona – infectarea simultană cu gripă și COVID

Photo by Gustavo Fring from Pexels

S-ar putea ca zilele acestea să fi auzit mai des folosit termenul de ”flurona”, care înseamnă infectarea simultată cu gripă și COVID. Chiar dacă pare înfricoșătoare această îmbinare de viruși, medicii susțin că totuși sunt puține cazuri în România și că ar fi mai bine să facem tot posibilul ca să prevenim infectarea cu gripă care este mai răspândită în această perioadă. Află aici care sunt simptomele cu flurona, precum și când ar începe să scadă numărul de cazuri de gripă și infecții respiratorii.

Cum îi spune şi numele, flurona înseamnă flu şi rona, înseamnă că avem concomitent două virusuri, gripal, flu, rona, de la corona. Am avut câteva cazuri, este adevărat că foarte puţine” a explicat Dr. Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului de Boli Infecţioase Matei Balş din București, potrivit news.ro.

Specialistul a explicat faptul că flurona seamănă cu simptomele de gripă, doar că acestea pot fi mai accentuate, adică ”stare general brusc modificată, cu dureri de intensitate mare, dureri musculare, articulare, dureri de cap, senzaţia că am fost bătut pe care toţi o ştim dacă am trecut prin gripă, putem să avem şi simptomatologie digestivă, cum se întâmplă la infecţiile virale, dar mult mai important este faptul că evoluţia poate să fie imprevizibilă sau mai bine spus riscul de a avea complicaţii creşte în momentul în care le am pe amândouă, mai ales la persoanele pe care le numim vulnerabile” a spus medicul, potrivit sursei anterioare.

Sfatul oferit de dr Adrian Marinescu este ca cei care au astfel de simptome să se testeze și să meargă la medic pentru a primi un tratament adecvat, în general fiind vorba despre două antivirale, unu pentru gripă, unul pentru COVID, precum și anumite medicamente adjuvante.

Important de știut este că Ministerul Sănătăţii a făcut publică lista medicamentelor pe bază de ibuprofen, paracetamol şi oseltamivirum (antiviral pentru gripă), potrivit pentru adulţi şi copii. Aceasta poate fi consultată aici.

Alexandru Rafila, ministrul sănătății a spus într-o conferință când ne-am putea aștepta ca numărul de cazuri de infecții respiratorii să scadă. ”Durata acestor valuri de infecției este de obicei între 1 și 4 săptămâni. Estimăm că spre sfârșitul lunii ianuarie o să intrăm în descreștere” a spus Rafila.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here