Gripa a suspendat cursurile in 14 scoli si gradinite din Bucuresti si in 3 scoli din Iasi

Trei scoli din judetul Iasi au anuntat, joi, ca suspenda cursurile, dupa ce initial, anuntasera ca nu vor veni copiii din clasele unde era un numar mare de elevi bolnavi din cauza gripei sau a virozelor respiratorii. Directia de Sanatate Publica Bucuresti a transmis Inspectoratului Scolar din Capitala recomandarea ca activitatea a 14 scoli si gradinite sa fie suspendata din cauza epidemiei de gripa, precizand ca nu se fac ore vineri.

Vezi si Sorina Pintea spune ca scolile nu vor fi inchise in timpul epidemiei de gripa

Inspectoratul Scolar Judetean Iasi a decis, joi, suspendarea cursurilor pentru vineri, 1 februarie, in trei insitutii de invatamant, dupa ce miercuri fusese luata decizia sa suspende pentru doua zile doar cursurile in trei clase din cele trei scoli gimnaziale. Este vorba despre Scoala Gimnaziala “Titu Maiorescu”, Scoala Gimnaziala “Gh. Ion Bratianu” si Scoala Gimnaziala “Stefan Barsanescu”.

Decizia a fost luata in cadrul Comitetetului Judetean pentru Situatii de Urgenta.

”Se suspenda activitatea nu numai pentru clase, ci si pentru scoli. Asa s-a hotarat in Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta, deoarece Inspectoratul Scolar are un regulament de organizare si functionare in care spune ca nu poti sa suspenzi numai clasa, ci suspenzi activitatea scolii”, a declarat Liviu Stafie, director executiv DSP Iasi. 

Activitatea a 14 unitati de invatamant, suspendata

„Am primit din partea Directiei de Sanatate Publica, o lista cu unitatile de invatamant pentru care au facut recomandarea de suspendare a orelor. In baza acestei recomandari, Inspectoratul General a luat cunostinta de unitatile de invatamant mentionate. Prin urmare, si noi propunem suspendarea activitatii, carora le vom da curs imediat”, a declarat Marina Manea, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti.

Potrivit sursei citate, institutiile de invatamant in care nu invata joi si vineri sunt: Complexul Social „Sfantul Andrei”, Gradinita 50, Gradinita 46, Scoala 162, Scoala 66, Scoala 195, Scoala 88, Scoala 70, Gradinita „Scufita Rosie”, Gradinita 207, Gradinita 4, Gradinita 60, Gradinita 229, Gradinita „Albinutele”.

Manea a mai precizat ca este suspendata activitatea pentru intreaga unitate de invatamant de pe lista.

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a anuntat, miercuri dimineata ca e declarata epidemie de gripa, deoarece au fost inregistrate trei saptamani epidemice consecutiv si sunt zeci de decese din cauza bolii.

Citeste si Marina Manea (ISMB): Activitatea a 14 unitati de invatamant, suspendata joi si vineri

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here