FIS Children Trophy incepe vineri, la Poiana Brasov

Aproximativ 100 de schiori din zece tari vor ajunge la finele saptamanii in Poiana Brasov pentru a participa la cea mai mare competitie de schi alpin organizata la noi in tara – FIS Children Trophy. Evenimentul, lansat in premiera in Romania de catre Asociatia de Turism Poiana Brasov, Federatia Romana de Schi si Biathlon si Primaria Brasov, se desfasoara in zilele de 23 si 24 februarie. Competitia se adreseaza tinerilor schiori, fete si baieti, la categoriile de varsta 12-14 ani si 14-16 ani. Sportivii vor concura la probele de slalom urias si slalom pe partia Subteleferic din masivul Postavaru.

Acest eveniment va continua pana in anul 2022, fiind inscris inca patru ani in calendarul Federatiei Internationale de Schi (FIS). „Pentru mine, Children Trophy reprezinta un pas inainte in schiul alpin si totodata o rampa de lansare pentru tinerii sportivi catre schiul de inalta performanta”, declara ambasadorul sportiv al competitiei Ioan Gabriel Nan, multiplu campion national si international. Schiul atrage anual un numar din ce in ce mai mare de turisti in statunile montane. De exemplu, anul trecut instalatiile din Poiana Brasov au intregistrat peste 2,3 milioane de urcari.

„Exista un interes din ce in ce mai ridicat pentru acest sport, mai ales in randul tineretului, si prin urmare, organizarea competitiilor sportive la noi in Poiana constituie un mijloc de promovare spectaculos, prin care sa facem cunoscuta aceasta zona pe intreg mapamondul”, a declarat Dragos Fratila, directorul general al Teleferic Grand Hotel.

„FIS Children Trophy se desfasoara in Poiana Brasov datorita notorietatii partiilor de aici si a experientei dobandite cu ocazia organizarii cu succes a probelor de schi alpin din cadrul FOTE 2013 (Festivalul Olimpic de Tineret European). Un alt motiv important pentru atribuirea desfasurarii competitiei este dotarea domeniului schiabil cu: instalatia complet automatizata pentru fabricat zapada artificiala compusa din 29 tunuri si 120 de lanci, de fabricatie TechnoAlpin, si un numar de 6 masini de pregatit si preparat partiile, marca Kassbohrer”, spune Dorin Dragoi, administratorul domeniului schiabil.

„Baza materiala din Poiana Brasov este comparabila cu cea existenta in statiunile care gazduiesc concursuri de nivel international, in sensul in care circa 70% din capacitatile de transport sunt marca Doppelmayr, lider mondial in domeniu” completeaza Ioan Rufa, director general Ana Teleferic.

Vezi si La schi in Harghita – Madaras

Statiunea Poiana Brasov a beneficiat, in perioada 2011-2012, de un program guvernamental de dezvoltare a infrastructurii de schi pe directiile de extindere a arealului de circa 80 de hectare, cu o lungime cumulata a partiilor de 24 de kilometri acoperiti integral de zapada artificiala.

„Investitia totala in modernizarea si extinderea domeniului schiabil Poiana Brasov a costat aproximativ 33 de milioane de euro”, conchide Dorin Dragoi. Ambasadorii competitiei FIS Children Trophy sunt Ioan Valeriu Achiliroaie si Ioan Gabriel Nan, cei mai reprezentativi schiori romani.

Sursa: MEDIAFAX

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here