Final de ancheta in cazul videoclipului electoral pro-PSD cantat de doi copii

Ancheta in cazul videoclipului electoral pro-PSD cantat de doi copii in campania electorala pentru europarlamentare este la final. Videoclipul a fost facut la dorinta bunicilor celor doi, dupa ce organizatorii unui eveniment local au fost huiduiti. Materialul face parte din activitatea artistica a copiilor, spun parintii.

Citeste Ancheta in cazul a doi copii care canta intr-un videoclip electoral

Potrivit unui comunicat al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Maramures, care a transmis concluziile anchetei derulate in cazul copiilor care au inregistrat un clip electoral pentru o formatiune politica, parintii copiilor si-au exprimat acordul pentru ca acestia sa filmeze videoclipul respectiv.

„DGASPC Maramures a fost sesizata, dar in acelasi timp s-a autosesizat, in urma postarii si distribuirii pe reteaua de socializare Facebook a unui videoclip in care apar minori, demarand activitatile specifice in astfel de cazuri. In cursul zilei de 24 mai, reprezentantii autorizati ai institutiei au initiat demersuri in vederea identificarii minorilor din videoclip, dar si reprezentantilor legali ai acestora, pentru a verifica daca exista acordul parintilor pentru aparitia minorilor in clipul electoral. In urma discutiilor derulate intre reprezentantii institutiei noastre si parintii copiilor a reiesit ca acestia si-au exprimat acordul pentru ca minorii sa filmeze videoclipul respectiv. In plus, parintii au declarat ca cei doi minori au o activitate artistica sustinuta, ce este reflectata constant pe contul propriu de YouTube, considerand ca acest videoclip face parte din activitatea lor artistica”, se arata in comunicat.

Reprezentantii DGASPC Maramures au subliniat ca tatal copiilor a declarat ca realizarea videoclipului s-a facut la dorinta bunicilor copiilor si a lui, in urma unui incident din cadrul evenimentului “Zilele Maramuresului”, „cand mai multe persoane au huiduit si jignit persoanele implicate in evenimentul respectiv, la actiune fiind prezenti si copii”.

„Dansul a considerat acest lucru nepotrivit in contextul in care evenimentul nu a avut caracter politic. Conform declaratiei tatalui minorilor, videoclipul a fost filmat in regie proprie, dupa care a fost postat pe YouTube, ulterior fiind preluat de alte persoane care au rezonat cu mesajul melodiei (<de a iesi la vot si a nu jigni>). Totodata, tatal a declarat, pe proprie raspundere, ca dansul si familia extinsa nu sunt membri ai vreunei formatiuni politice, specificand ca nici dansul si nici minorii nu au obtinut avantaje/beneficii de natura materiala sau de alta natura ca urmare a realizarii videoclipului”, se mai arata in comunicat.

In conditiile in care raspunderea pentru cresterea si asigurarea dezvoltarii copilului revine in primul rand parintilor, acestia avand obligatia de a-si exercita drepturile si de a-si indeplini obligatiile fata de copil tinand seama cu prioritate de interesul superior al acestuia, reprezentantii DGASPC Maramures l-au consiliat si constientizat pe tatal minorilor in vederea evitarii, in viitor, a expunerii copiilor la evenimente sau acte artistice cu caracter politic.

Tatal celor doi copii din Baia Mare, dar si un barbat care a distribuit imaginile, au fost amendati in acst caz, cu cate 2.500 de lei. Videoclipul ar fi fost filmat in incinta Muzeului Satului din Baia Mare. Codrin Stefanescu postase pe Facebook o melodie maramureseana, interpretata de doi copii.

„A mai aparut un cantec superb din Tara Maramuresului ! Despre PSD”, scria Codrin Stefanescu.

Ulterior, intr-un comentariu, el preciza ca nu PSD a comandat cantecul.

„Superba melodia! Nu noi am comandat asta! Oamenii canta din tot sufletul. In toata tara”, mai scria Stefanescu.

In cantecul „Hai Romani iesiti la vot”, doi copii interpretau o linie melodica specifica zonei Maramuresului, pe un text in care oamenii erau indemnati sa voteze PSD: „Frunza verde de bostan/Eu nu-i fac sluj lui Timmermans” si ”PSD-ul nu jigneste/El doar ca ne ocroteste/Gradinite, scoli si bani/Ca s-ajungem oameni mari/De la PSD invatam/Pe bunici sa-i ajutam/Pe bunici sa-i ajutam/Cu pensia lor marita/Viata e mai linistita”, erau doar cateva dintre versurile cantecului pro-PSD.

Sursa: Mediafax

Citeste si Un tata amendat, fiindca cei doi copii au cantat o melodie…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here