Examenul de bacalaureat, la Limba si literatura romana, nu a fost complicat

Absolventii de liceu care au sustinut, luni, prima proba la examenul de bacalaureat, la Limba si literatura romana, spun ca testul nu a fost complicat, insa ar fi preferat ca la subiectul III sa aiba proza, nu o poezie.

Vezi si Examenul de bacalaureat, la Limba si literatura romana, nu a fost complicat

Elevii de la Colegiul National „Spiru Haret” au pareri impartite privind dificultatea testului. Daca unii spun ca anumite cerinte au fost complicate, altii sustin ca au fost usoare si se asteapta la note mari.

„Sunt dezamagita ca am avut poezie. Daca era proza as fi scris mai mult. (…) Eu sunt mai mult cu matematica nu cu poezia. (…) Am ales o poezie de Mihai Eminescu, «Floare albastra»”, a spus, pentru MEDIAFAX, o eleva.

”Cred ca voi lua un 9. Am scris tot, 8 pagini. (…) La punctul trei stiam de la un autor poezia, iar de la altul nu stiam poezia insa stiam comentariul poeziei. Am ales sa analizez poezia pe care o stiam, „Eu nu strivesc corola de minuni a lumii”. Dupa versurile pe care le stiam, am facut comentariul”, a adaugat o eleva.

 

„Cred ca am scris bine. Am inceput sa invat din timp. Nu a fost greu, pentru ca il studiasem pe Lucian Blaga chiar cu cateva zile inainte de Bac. (…) Sper la un 9, poate si mai mult”, a precizat o alta eleva.

„Nu a fost ceva foarte complicat, insa nu ma asteptam la Eminescu. Eu zic ca voi lua un 7, acum sper sa fie asa. (…) Am scris la concluzie foarte mult, nu mai stiam ce sa scriu ca sa am minim 140 de cuvinte, ca sa iau punctele pentru redactare”, a spus un elev.

Nu elevii au avut cele mai mari emotii, ci parintii si apropiatii acestora, care i-au asteptat in fata colegiului.

„Am emotii mai mari decat ea (n.r-fiica). (…) A invatat, sigur ca a invatat mult. Am incredere in ea ca va reusi. A invatat si ziua, si noaptea. I-am spus sa aiba succes si noroc. (…) Vrea sa mearga la medicina veterinara si sper sa scrie bine”, a spus mama unei eleve.

„O astept pe sora mea. Era emotionata cand a intrat in sala, insa stiu ca va reusi. Ea avea note mari si acum nu are cum sa fie altfel. Astept sa iasa si sa-mi spuna cum a fost. (…) Sigur ca am emotii”, a adaugat ruda unei eleve.

Conform Ministerului Educatiei Nationale, pentru sustinerea probei la Limba si Literatura romana s-au inscris aproape 127.000 de elevi.

Afisarea primelor rezultate la limba si literatura romana este prevazuta pentru data de 4 iulie, pana la ora 12.00. In aceeasi zi, vor putea fi depuse contestatiile, intre orele 12:00-16:00. Rezultatele finale ale Bacalaureatului 2018 vor fi facute publice pe 10 iulie.

Vezi si Denunt privind moartea a 340 de copii in Spitalul pentru copii neuropsihici cronici Siret

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here