Evaluarea Nationala: proba la matematica

Elevii clasei a VIII-a sustin cea de-a doua proba la matematica, din cadrul examenului de Evaluare Nationala 2019. Urmatorul examen prin care elevii clasei a VIII-a vor trece este cel de Limba si literatura materna, programat vineri, acesta fiind de altfel si ultimul din acesta sesiune.

Citeste si Evaluarea Nationala 2019: proba la Limba romana

Examenul de evaluare a inceput marti, 18 iunie, cu proba scrisa la Limba si literatura romana. Primele rezultate vor fi comunicate marti, 25 iunie, pana la ora 12:00 (in centrele de examen). Contestatiile pot fi depuse in aceeasi zi, in intervalul orar 14:00 – 20:00. Rezultatele finale ale examenului de evaluare vor fi afisate sambata, 29 iunie.

La Evaluarea Nationala din acest an, s-au inscris 154.956 de absolventi ai clasei a VIII-a, conform situatiei centralizate de Ministerul Educatiei Nationale.

Probele incep la ora 9:00, accesul elevilor in sali fiind permis pana la ora 8:30. Timpul destinat elaborarii unei lucrari scrise este de doua ore, din momentul in care s-a incheiat distribuirea subiectelor fiecarui elev.

Probele sunt monitorizate audio-video. Candidatii trebuie sa aiba asupra lor un act de identitate si instrumente de scris cu cerneala sau pasta albastra pentru redactarea lucrarilor, creion negru pentru realizarea desenelor/schemelor si instrumente de desen la proba de Matematica.

Este interzisa introducerea in salile examenului de evaluare ale unor obiecte precum ghiozdane, rucsacuri, sacose, posete etc. De asemenea, elevii vor fi informati ca este interzis accesul in sali cu orice fel de lucrari: manuale, dictionare, notite, insemnari etc., precum si cu orice mijloc electronic de calcul, de stocare de informatii sau de comunicare (stick-uri de memorie, telefoane, tablete etc.).

Ministerul Educatiei Nationale pune la dispozitia celor interesati o linie TELVERDE – 0800801100 – pentru sesizarea eventualelor nereguli din cadrul Evaluarii Nationale. Numarul va fi disponibil in perioada 18 – 20 iunie, intre orele 8:00 – 16:00, iar vineri, 21 iunie, intre orele 8:00 -14:00.

Evaluarea Nationala se desfasoara, anual, intr-o singura sesiune. Media generala obtinuta in cadrul EN VIII are o pondere de 80% in calculul mediei pe baza careia se realizeaza admiterea in clasa a IX-a. In baza notei obtinute la evaluarea nationala, absolventii clasei a VIII-a isi vor putea continua studiile in invatamantul liceal sau profesional, fiind asigurate locuri pentru toti elevii care au finalizat ciclul gimnazial.

Sursa: Mediafax

Vezi si Elevii au cerut subiectele la Evaluarea Nationala ministrului Ecaterina Andronescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here