Evaluare nationala pentru elevii claselor a II-a, a IV-a si a VI-a

Evaluare nationala pentru 550.000 de elevi. Elevii clasei a II-a sustin, incepand de astazi, probele scrise la limba romana si limba materna din cadrul evaluarii nationale, testele fiind de 30 de minute. Probele la limba romana (citire) si la matematica vor fi sustinute in zilele de miercuri, respectiv joi.

Vezi si Vacanta prelungita pentru elevii din Sibiu. Scolile inchise in perioada Summit-ului

Pentru cei de clasa a IV-a si a VI-a, testele vor dura cate 60 de minute anunta Ministerul Educatiei.

Potrivit calendarului de administrare a evaluarii nationale la finalul clasei a II-a, marti vor incepe probele scrise la limba romana si limba materna. Testele de citire aferente acestor discipline vor fi sustinute pe 8 mai.

Testul la matematica este programat in data de 9 mai, in timp ce proba de limba romana, scris si citit, pentru elevii din randul minoritatilor nationale se va desfasura pe 10 mai.

Evaluarea competentelor fundamentale dobandite in ciclul primar, finalul clasei a IV-a, are urmatorul calendar: limba romana – 14 mai, matematica -15 mai si limba materna – 16 mai.

Citeste si Superfemei. Supermame. Povesti de viata

Elevii claselor a VI-a vor sustine evaluarea competentelor fundamentale acumulate in ciclul inferior al gimnaziului in zilele de 22 mai -limba si comunicare si 23 mai – matematica si stiintele naturii.

Cumulat, se estimeaza participarea la aceste probe a peste 550.000 de elevi.

Salile in care au loc evaluarile sunt, de regula, cele in care elevii işi desfaşoara activitatea in mod obişnuit. Acestea vor fi adaptate in prealabil, dupa caz, in functie de testul planificat, prin eliminarea oricaror materiale didactice care ar putea influenta desfasurarea probelor. Testele vor fi evaluate de catre cadrele didactice din unitatile de invatamant in care acestea se desfasoara, in termen de cel mult 7 zile de la data sustinerii ultimului test.

Rezultatele individuale obtinute la aceste evaluari nu se afiseaza, nu se comunica public si nu se inregistreaza in catalogul clasei.

Rezultatele vor fi valorificate strict la nivelul unitatii de invatamant prin elaborarea planurilor individualizate de invatare, acolo unde este cazul, respectiv informarea elevilor si a parintilor/reprezentantilor legali asupra stadiului formarii si dezvoltarii competentelor evaluate, transmite sursa citata.

Citeste si Targ de carte si jucarii pentru copii

Sursa: Mediafax

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here