Etapa a doua de admitere in invatamantul profesional si dual

A doua etapa de admitere in invatamantul profesional de stat si in invatamantul dual incepe, vineri, iar inscrierea elevilor se deruleaza in doua faze, anunta, Ministerul Educatiei, precizand ca au ramas peste 20.000 de locuri libere. Elevii pot primi lunar o bursa in valoare de minim 200 de lei.

“In zilele de vineri, 31 august si luni, 3 septembrie, pana la ora 15:00, elevii interesati se pot inscrie la unitatile de invatamant profesional unde au ramas locuri libere dupa prima etapa si care organizeaza sesiune de preselectie pe baza fiselor de inscriere in invatamantul profesional de stat. Pe 5 septembrie are loc inscrierea la unitatile de invatamant profesional cu locuri libere si care nu organizeaza sesiune de preselectie. Candidatii respinsi in urma sesiunii de preselectie se pot inscrie la unitatile de invatamant profesional cu locuri libere in urma primei etape de admitere si care nu organizeaza sesiune de preselectie”, se arata intr-un comunicat remis MEDIAFAX de Ministerul Educatiei Nationale (MEN).

Dupa prima etapa de admitere in invatamantul profesional de stat au mai ramas aproape 19.000 de locuri libere, fiind ocupate initial peste 18.000 locuri.

Citeste si  Peste 18.000 de locuri ocupate in prima etapa de admitere in invatamantul profesional si dual

“Inscrierea in vederea admiterii in invatamantul dual este programata, de asemenea, in zilele de 31 august si 3 septembrie, pana la ora 15:00, in unitatile de invatamant care au acest tip de oferta si care mai au locuri libere. Pe langa fisa de inscriere in invatamantul profesional de stat, va fi anexata si fisa de optiuni pentru invatamantul dual, care se elibereaza si se completeaza la unitatea de invatamant care organizeaza invatamant dual”, se mai arata in comunicatul de presa.

Pentru anul scolar 2018-2019, la nivel national, in invatamantul dual mai sunt disponibile 3.000 de locuri, in sesiunea de vara fiind admisi 3.000 de elevi.

MEN precizeaza ca formarea elevilor este sustinuta financiar prin bursa profesionala, care se acorda in cuantum de 200 lei lunar, de la bugetul de stat, daca elevul este inscris in invatamantul profesional, respectiv minimum 400 de lei lunar, daca elevul este inscris in invatamantul dual.

Sursa: Mediafax

Vezi si Bursele elevilor din invatamantul profesional ar putea creste

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here